Yetimlerin bayramlıkları Suriyeli kadınlardan

İHH İnsanı Yardım Vakfı Mesleki Eğitim Merkezinin kadın kursiyerleri, Kurban Bayramı öncesi yetim ve öksüz çocuklar için bayramlık elbise üretiyor

Haberler 20.07.2020 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki iç savan ardndan en çok göç alan illerin banda gelen anlurfada yaayan Suriyeli kadnlar, yetim ve öksüzler için gönüllü olarak bayramlk elbise üretiyor.

Eyyübiye ilçesinde bulunan HH nsan Yardm Vakf Mesleki Eitim Merkezinde çeitli mesleklerle ilgili eitimler alan Suriyeli kadn kursiyerler, Kurban Bayramnda yetim ve öksüz çocuklara destek olmak için kollar svad. Merkezdeki Suriyeliler, diki atölyesinde bayram öncesi yetimlere datlmak üzere yaklak 20 bin bayramlk dikmeyi hedefliyor.

nsan Hak ve Hürriyetleri nsani Yardm Dernei anlurfa Temsilcisi Behçet Atilla, AA muhabirine, HH Kadn Meslek Merkezinde Suriyelilerin meslek edinmeleri için çeitli eitimler verdiklerini söyledi.

Atilla, HHnn Meslek Merkezleri sayesinde snr ötesinde ve yurt içinde binlerce kiinin meslek sahibi olduunu belirterek, öyle konutu:

HH olarak Suriyeli kardelerimizin meslek edinmeleri için meslek merkezleri kurduk. Merkezimizdeki diki atölyesinde Suriyeli kadn kardelerimiz eitimler görüyor. Yaklak 2 ay önce buradaki annelerimiz, baclarmz koronavirüse kar Türkiyenin uygulad tedbirlere destek olmak için ihtiyaç sahipleri için maske üretmeye balamt. imdi de malum Kurban Bayram yaklayor. Bizim HH olarak yetim çocuklara yönelik programlarmz var ve onlar bayramda yalnz brakmak istemiyoruz. Bu kapsamda merkezimizdeki 25 Suriyeli anne, gönüllü ekilde bayramlk elbise dikiyor. Üretilen bayramlk elbiseleri yetim ve fakir ailelerimize datacaz.

Merkezde günlük yaklak 300-400 elbise dikildiini kaydeden Atilla, Kentte 10 bin üzerinde Suriyeli yetim bulunuyor. Bizim yetimlerle birlikte bu say yaklak 20 bini buluyor. Bayram öncesi inallah 20 bin bayraml hazrlayp yetim ve öksüzlere ulatracaz. Bu bayramda yetim ve öksüzleri yalnz brakmayacaz inallah. dedi.

Atilla, bayram boyunca yetimleri evlerinde ziyaret edip harçlk, gda yardmlarnda bulunup çocuklara yönelik programlar düzenleyeceklerini aktard.

KADINLAR DA MUTLU

Merkezde gönüllü bayramlk diken Meryem Mahmut ise HH kadn merkezi sayesinde meslek sahibi olduunu anlatt.

Kendisinin de yetim olduunu aktaran Mahmut, Kurban Bayram öncesi yetimler için elbise dikiyoruz. Buradaki kadnlar benim gibi gönüllü çalyor. Günde yaklak 300 bayramlk hazrlyoruz. Bayrama kadar inallah 20 bin bayraml bitiririz. Bayramda yetimleri bir nebze sevindirirsek biz de en az onlar kadar sevineceiz. dedi.

Gönüllü anne Feyda Muhammed de arkadalarnn tavsiyesi üzerine HHnn Kadn Meslek Merkezinde eitim almaya baladn ve meslek sahibi olduunu belirterek, Aldmz eitimlerin ardndan gönüllü olarak gelerek yetimlere bayramlk dikiyorum. Buradaki annelerin de yetimleri var. Yetimlere yardm etmek bizi mutlu ediyor. Emei geçenlerden Allah raz olsun. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git