Yıkıldılar

Peş peşe gelen acı haberlerle, Tatar ve Marangoz aileleri;

Haberler 09.07.2018 - 12:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hatayn Hassa ilçesinde 8 gün önce kaybolan 6 yandaki Ufuk Tatarn cansz bedeni bulundu. Hatay Valilii, Amonoslar krsalnn sert ve dik kayalk bölgesinde bulunan çocuk cesedinin Ufuk Tatara ait olduunun deerlendirildiini açklad. Bitlisin Ahlat ilçesinde kaybolan 2 yandaki Sami Yusuf Marangoz, evinden bir kilometre uzaklktaki dere yatanda ölü bulundu. Günler sonra Tatar ve Marangoz aileleri, gelen ac haberlerle ykldl.

Günlerdir kayp çocuklardan gelecek iyi haberi bekleyen Türkiyenin yüreini yakacak iki ac haber ajanslara dütü. Hatayda 8 gün önce kaybolan 6 yandaki Ufuk Tatarn cansz bedeni bulundu. Bitlisin ise Ahlat ilçesi Yuvadam köyünde, önceki gün evin önünde oynarken kaybolan Sami Yusuf Marangozun (2), dün sabah yaklak 4 kilometre uzaklktaki aaçlkta cansz bedenine ulald.

UFKTAN ACI HABER GELD

Hatayn Hassa ilçesinde, 1 Temmuzda zihinsel engelli amcasyla kaynaktan içme suyu almaya gittii Amanos Dalar eteklerinde kaybolan, konuma engelli Ufuk Tatarn (6), 8 gün sonra, kaybolduu yere yaklak 4 kilometre uzaklkta ormanlk alanda güvenlik korucular tarafndan cansz bedeni bulundu.

K GÜN ÖNCE ÖLDÜÜ SANILIYOR

Gece, gündüz, aralksz aranan Ufuk Tatarn 2 gün önce ölmü olabilecei deerlendirildi. Yolunu kaybettii düünülen Ufukun da eteinden kuzey dou yönüne yürüdüü, tepe ap Yoluklar Mahallesi yönüne gittii, buradaki sarp araziden çkamad üzerinde duruldu. Jandarma bölgeye girileri kapatt. Ufukun kesin ölüm nedeni, otopsi ile belirlenecek.

TEPELER AARAK GTM

lk belirlemelere göre, Ufukun su kaynandan yolunu kaybettii, da eteinden kuzey dou yönüne yürüdüü, tepelik alan at tahmin edilirken, cansz bedene ulaan ekiplerin yapt ilk incelemede Ufukun 2 gün önce ölmü olabilecei deerlendirildi.

VALLK: UFUK TATARA AT OLDUU

Hatay Valilii tarafndan da Ufukun cesedinin bulunmasyla ilgili bir açklama yapld. Açklamada öyle dendi: 1 Temmuz Pazar günü ilimiz Hassa ilçesi Arpalua Mahallesinde kaybolan Ufuk Tatar, isimli evladmz arama çalmalar esnasnda 8 Temmuz Pazar günü Hassa ilçesi Amonoslar krsalnn sert ve dik kayalk bölgesinde bir çocuk cesedine ulalmtr. Söz konusu bölgede bulunan naan Ufuk Tatara ait olduu deerlendirilmekle birlikte, naan kimlii ve ölüm nedeni ile ilgili bilgiler adli tp ilemlerinin tamamlanmasnn ardndan detayl olarak paylalacaktr.

BTLSTEN GELEN ACI HABER

Öte yandan, Arda Ramazan Bayramnn 1inci günü ailesiyle ziyarete gittii dedesinin köyünde kaybolan ve 18 gün sonra ölü bulunan Leyla Aydemirin ac haberi, hafzalardaki tazeliini korurken, bir ac haber de Bitlisten geldi. Ahlat ilçe merkezine yaklak 12 kilometre uzaklkta bulunan Yuvadam köyünde yaayan Marangoz ailesinin en küçük çocuu Sami Yusuf Marangoz, önceki gün saat 09.00 sralarnda evin önünde oynarken, ortadan kayboldu.

K GÜNDÜR MARANGOZ ARANIYORDU

Sami Yusufun olmadn fark eden aile fertleri, akrabalar ve köylüler arama çalmalarna balad. Sami Yusufun çevrede aranmasna ramen bulunamamas üzerine yetkililere haber verildi. Jandarma ve AFAD ekipleri, Sami Yusuf için arama çalmas balatt. Vandan gelen AFAD ekiplerinin katlmyla kadavra köpekleri de kullanlarak, yaplan aramalar, dün sabah saatlerine kadar sürdü.

DÜN CANSIZ BEDENNE ULAILDI

AFAD, jandarma ve köylülerin aramalar sonucu, saat 08.00 sralarnda, köye yaklak 4 kilometre uzaklkta bulunan aaçlkta, Sami Yusuf Marangozun cansz bedenine ulald. Marangoz ailesine ac haber verilirken, Sami Yusufun cenazesi, otopsi yaplmak üzere Ahlat Devlet Hastanesine kaldrld. Olayla ilgili soruturma balatld.

BTLS VALSNDEN AçIKLAMA GELD

Bitlis Valisi smail Ustaolu, otopsi sonucuna göre her eyin belli olacan söyledi.

u anki görüntüde ölümle alakal herhangi bir d etken görünmediini belirten Ustaolu, unlar kaydetti:

Cinayet ve istismarla ilgili savcln yapt otopside hiçbir ey çkmad. çocuk evinden bir kilometre ötede yüzükoyun ölü ekilde bulundu. Bayld m veya bir ey mi oldu, bu detaylar adli tp raporundan sonra ortaya çkacaktr ama çocuun vücudunda bir çizik bile yok. Detaylar inceliyoruz.

Beraberindeki köylülerle olay yerine giden Marangozun amcasnn olu Ramazan Marangoz, Sami Yusufun dün saat 09.30 sralarnda kaybolduunu ifade etti.

Haberin gelmesi üzerine tüm köylülerin, jandarma ve AFAD ekipleriyle aramaya çktn anlatan Marangoz, öyle konutu:

Da, ta ve arazi demeden aradk, bir türlü bulamadk. Bir ipucu bile bulamadk. Yusufun, en son köy camisinin civarlarnda görüldüü söylendi. Biz de hep Sütey Yaylasna doru aramaya baladk ama kendisini bulamadk, izine de rastlamadk. Arama çalmalarnda drone ve detektör köpekler de kullanld. Bir türlü izine rastlayamadk. En son jandarma ekipleri, köprü mevkisinden aramaya balad ve derenin içinde Yusufun cansz bedenine ulat. çocuun üzerinde herhangi bir iz yoktu. Kann üzerinde sadece bir iz vard. Üstü, kyafetleri yrtk deildi, sadece üzeri slakm. Ayakkablar ayandan çkm.

Ana Sayfaya Git