Görüş Bildir

Yıkıldılar

Peş peşe gelen acı haberlerle, Tatar ve Marangoz aileleri;

Yıkıldılar

Hatay'ın Hassa ilçesinde 8 gün önce kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ın cansız bedeni bulundu. Hatay Valiliği, Amonoslar kırsalının sert ve dik kayalık bölgesinde bulunan çocuk cesedinin Ufuk Tatar'a ait olduğunun değerlendirildiğini açıkladı. Bitlis'in Ahlat ilçesinde kaybolan 2 yaşındaki Sami Yusuf Marangoz, evinden bir kilometre uzaklıktaki dere yatağında ölü bulundu.  Günler sonra Tatar ve Marangoz aileleri, gelen acı haberlerle yıkıldıl.

Günlerdir kayıp çocuklardan gelecek iyi haberi bekleyen Türkiye'nin yüreğini yakacak iki acı haber ajanslara düştü. Hatay'da 8 gün önce kaybolan 6 yaşındaki Ufuk Tatar'ın cansız bedeni bulundu. Bitlis'in ise Ahlat ilçesi Yuvadamı köyünde, önceki gün evin önünde oynarken kaybolan Sami Yusuf Marangoz'un (2), dün sabah yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki ağaçlıkta cansız bedenine ulaşıldı.

UFK'TAN ACI HABER GELDİ

Hatay'ın Hassa ilçesinde, 1 Temmuz'da zihinsel engelli amcasıyla kaynaktan içme suyu almaya gittiği Amanos Dağları eteklerinde kaybolan, konuşma engelli Ufuk Tatar'ın (6), 8 gün sonra, kaybolduğu yere yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta ormanlık alanda güvenlik korucuları tarafından cansız bedeni bulundu.

İKİ GÜN ÖNCE ÖLDÜĞÜ SANILIYOR

Gece, gündüz, aralıksız aranan Ufuk Tatar'ın 2 gün önce ölmüş olabileceği değerlendirildi. Yolunu kaybettiği düşünülen Ufuk'un dağ eteğinden kuzey doğu yönüne yürüdüğü, tepe aşıp Yoluklar Mahallesi yönüne gittiği, buradaki sarp araziden çıkamadığı üzerinde duruldu. Jandarma bölgeye girişleri kapattı. Ufuk'un kesin ölüm nedeni, otopsi ile belirlenecek.

TEPELERİ AŞARAK GİTMİŞ

İlk belirlemelere göre, Ufuk'un su kaynağından yolunu kaybettiği, dağ eteğinden kuzey doğu yönüne yürüdüğü, tepelik alanı aştığı tahmin edilirken, cansız bedene ulaşan ekiplerin yaptığı ilk incelemede Ufuk'un 2 gün önce ölmüş olabileceği değerlendirildi.

VALİLİK: UFUK TATAR'A AİT OLDUĞU

Hatay Valiliği tarafından da Ufuk'un cesedinin bulunmasıyla ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle dendi: "1 Temmuz  Pazar günü ilimiz Hassa ilçesi Arpalıuşağı Mahallesinde kaybolan Ufuk Tatar, isimli evladımızı arama çalışmaları  esnasında 8 Temmuz Pazar günü Hassa ilçesi Amonoslar kırsalının sert ve dik kayalık bölgesinde bir çocuk cesedine ulaşılmıştır. Söz konusu bölgede bulunan naaşın Ufuk Tatar'a ait olduğu değerlendirilmekle birlikte, naaşın kimliği ve ölüm nedeni ile ilgili bilgiler adli tıp işlemlerinin tamamlanmasının ardından detaylı olarak paylaşılacaktır."

BİTLİS'TEN GELEN ACI HABER

Öte yandan, Ağrı'da Ramazan Bayramı'nın 1'inci günü ailesiyle ziyarete gittiği dedesinin köyünde kaybolan ve 18 gün sonra ölü bulunan Leyla Aydemir'in acı haberi, hafızalardaki tazeliğini korurken, bir acı haber de Bitlis'ten geldi. Ahlat ilçe merkezine yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta bulunan Yuvadamı köyünde yaşayan Marangoz ailesinin en küçük çocuğu Sami Yusuf Marangoz, önceki gün saat 09.00 sıralarında evin önünde oynarken, ortadan kayboldu.

İKİ GÜNDÜR MARANGOZ ARANIYORDU

Sami Yusuf'un olmadığını fark eden aile fertleri, akrabaları ve köylüler arama çalışmalarına başladı. Sami Yusuf'un çevrede aranmasına rağmen bulunamaması üzerine yetkililere haber verildi. Jandarma ve AFAD ekipleri, Sami Yusuf için arama çalışması başlattı. Van'dan gelen AFAD ekiplerinin katılımıyla kadavra köpekleri de kullanılarak, yapılan aramalar, dün sabah saatlerine kadar sürdü.

DÜN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

AFAD, jandarma ve köylülerin aramaları sonucu, saat 08.00 sıralarında, köye yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan ağaçlıkta, Sami Yusuf Marangoz'un cansız bedenine ulaşıldı.  Marangoz ailesine acı haber verilirken, Sami Yusuf'un cenazesi, otopsi yapılmak üzere Ahlat Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BİTLİS VALİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, otopsi sonucuna göre her şeyin belli olacağını söyledi.

Şu anki görüntüde ölümle alakalı herhangi bir dış etken görünmediğini belirten Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Cinayet ve istismarla ilgili savcılığın yaptığı otopside hiçbir şey çıkmadı. Çocuk evinden bir kilometre ötede yüzükoyun ölü şekilde bulundu. Bayıldı mı veya bir şey mi oldu, bu detaylar adli tıp raporundan sonra ortaya çıkacaktır ama çocuğun vücudunda bir çizik bile yok. Detayları inceliyoruz."

Beraberindeki köylülerle olay yerine giden Marangoz'un amcasının oğlu Ramazan Marangoz, Sami Yusuf'un dün saat 09.30 sıralarında kaybolduğunu ifade etti.

Haberin gelmesi üzerine tüm köylülerin, jandarma ve AFAD ekipleriyle aramaya çıktığını anlatan Marangoz, şöyle konuştu:

"Dağ, taş ve arazi demeden aradık, bir türlü bulamadık. Bir ipucu bile bulamadık. Yusuf'un, en son köy camisinin civarlarında görüldüğü söylendi. Biz de hep Sütey Yaylası'na doğru aramaya başladık ama kendisini bulamadık, izine de rastlamadık. Arama çalışmalarında drone ve detektör köpekler de kullanıldı. Bir türlü izine rastlayamadık. En son jandarma ekipleri, köprü mevkisinden aramaya başladı ve derenin içinde Yusuf'un cansız bedenine ulaştı. Çocuğun üzerinde herhangi bir iz yoktu. Kaşının üzerinde sadece bir iz vardı. Üstü, kıyafetleri yırtık değildi, sadece üzeri ıslakmış. Ayakkabıları ayağından çıkmış."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi