Yine DEDAŞ yine gerilim

Ergani'de, muhtar ve mahalleli kaçak elektrik kontrolü yapan Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi görevlilerini arasında yaşanan tartışma ve tehdit, yargıya taşındı.

Haberler 18.09.2019 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesine bal Özbilek Mahallesine kontrol için giden Dicle Elektrik Datm ekibi ile köy muhtar ve sakinleri arasnda, sayaç deitirme ve yazlan elemtrik faturalarndaki ikinlik yüzünden tartma çkt. Mahalle muhtar ve beraberindeki kiiler, Jandarman gelmesi için, DEDA ekibinin köyden ayrlmamasn istedi. Köylüler denetime gelen ekiplerin adil davranmadn iddia ederken, DEDA ekibi ise köylülerin kaçak elektrik kullandn ve kendilerini tehdit ettiini öne sürdü.

Dicle Elektrik Datm Aye bal olarak mobil çalan enerji kayplar biriminden görevli ekip, Ergani ilçesine bal Özbilek Mahallesine giderek denetim apmak istedi. ddiaya göre bir yandan kayt d kullanmlar tespit etmek, dier yandan eski manuel sayaçlar dijital olanlarla deitirmek isteyen görevliler çalmaya balad.

SAYAç DETRME TARTIMASI

Ekipler, 103 aboneden 19unu inceledi ve bunlardan 15inin kaçak elektrik kullanldn iddia etmesi üzerine köy muhtar A.K. aralarnda tartma çkt. Ekipteki 2 görevlinin tartmalarn kaydetmesi üzerine gerginlik büyüdü. Bu srada yaplan video kaydnda köylüler ile DEDA ekipleri arasnda ilginç diyaloglarn yaandn gözler önüne serdi. Köylüler, sayaç deitirmenin bilinçli yapldn belirterek, bu deiiklikle kaçak tespit tutanayla ceza kesilmeye çalldn iddia etti. DEDA ekipleri ise, sayaç deiikliini köydeki kaçak elektrik kullanmnn yüksek olmasndan dolay yapld eklinde savunma yapt.

Videolarn devamnda ise muhtar A.K., Dicle Elektrike ait içerisinde elektrik sayaçlar ve dier malzemelerin bulunduu arac açt, içerisinde ve bagajndaki malzemeleri tek tek kontrol ettii görülürken, DEDA ekipleri daha sonra köyden ayrld. Öte yandan, yaanan olayla ilgili olarak Dicle Elektrik avukatlar, Özbilek Mahallesi muhtar A.K., ve dier mahalle sakinleri hakknda Hürriyetten yoksun brakma, Ölümle tehdit ve Kaçak kullanm gibi iddialar öne sürerek, Cumhuriyet Savclna suç duyurusunda bulundu.

Ana Sayfaya Git