Yüksekova'da teröristlerle çatışma: 1 asker şehit

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesi Irak sınırında bulunan Batıntepe üs bölgesine, PKK'lı teröristlerce sızma girişiminde bulunulması sonucu çıkan çatışmada, Piyade Uzman Çavuş Zekeriya Zencili (27) şehit oldu.

Haberler 15.05.2019 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye- Irak snr hattnda operasyonlar sürdürülürken, Hakkarinin Yüksekova ilçesi Irak snrnda bulunan Batntepe üs bölgesine, PKKl teröristlerce szma giriiminde bulunuldu. Güvenlik güçleri ile teröristler arasnda çkan çatmada, Piyade Uzman çavu Zekeriya Zencili ehit oldu. ehit Zencili için saat 17.00de, Otluca Da Komando Tugay Komutanlnda tören düzenlenecek.

VALLK VE BAKANLIKTAN AçIKLAMA

Hakkari Valiliinden yaplan yazl açklamada, 14.05.2019 günü Yüksekova Avain sektörü Batntepe üs bölgesine yönelik BTÖ mensuplarnca szma giriimi sonucu çkan çatmada 20.03.1992 doumlu Piyade Uzman çavu Zekeriya Zencirli ehit olmutur. ehit uurlama töreni bugün saat 17.00de Otluca Da Komando Tugay Komutanlnda gerçekleecektir denildi.

Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamada ise unlar kaydedildi:

Türkiye-Irak snr hattnda devam eden operasyonlar kapsamnda, 14 Mays 2019 tarihinde teröristlerle çkan çatmada 1 kahraman silah arkadamz ehit olmutur. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehidimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahl Kuvvetleri ile asil milletimize basal ve sabr dileriz.

EHDE CENAZE TÖREN DÜZENLEND

Buarada, ehit Zencerli için Hakkari Da ve Komando Tugaynda uurlama töreni düzenlendi. Hakkari Müftüsü Faruk Gürbüzün okuduu duann ardndan ehidin naa helikopterle Yüksekovaya, oradan da uçakla memleketi Antalyaya uurland.

Ana Sayfaya Git