Yürüme engelli vatandaşın akülü sandalye isteği

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde doğuştan yürüme engelli olan 62 yaşındaki Ahmet Beklesin, bastonla yürüyemez duruma geldiğini belirterek yetkililerden yardım istedi.

Haberler 24.09.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan ilçesi Selahattin Mahallesi TOK konutlarnda oturan ve doutan yürüme engelli olarak dünyaya gelen 62 yandaki Ahmet Beklesin, uzun yllardr baston kullanarak günlük ihtiyaçlarn karlad. Son dönemlerde bastonla da yürüyemez duruma gelen Beklesin, yetkililere seslenerek kendisine akülü sandalye yardmnda bulunulmasn istedi.

AKÜLÜ SANDALYE STYOR

Beklesin, 62 yandaym doutan engelliyim, uzun yllardr baston kullanyorum. Ayaklarm ve baston artk beni tayamyor. ehir merkezinden yaklak 10 kilometre mesafede bulunan TOKde ikamet ediyorum. Orada ehir merkezine gelmek için çok büyük eziyet çekiyorum. ehir içi minibüslere binip, inmelerim çok zor oluyor. Zaman zaman yürümek zorunda kalyorum. Yürüyü mesafelerinde bile yürüyecek takatim kalmyor eve zor yetiiyorum. Bu nedenlerden dolay ihtiyaçlarm giderebilmek adna yetkilerden ve hayrsever vatandalardan akülü araba yardmnda bulunmalarn talep ediyorum dedi.

Ana Sayfaya Git