Zabıta zirvesi Diyarbakır'da

Zabıta Teşkilatı Federasyonu, zabıta daire başkanlarının katılımıyla Diyarbakır’da ‘Zabıta Bölge Toplantısı’ düzenledi.

Haberler 07.01.2018 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Zabta Tekilat Federasyonunun düzenledii ve 30 büyükehirin Zabta Daire bakanlarnn davet edildii Zabta Bölge toplants, 13 büyükehir belediyesi zabta daire bakanlarnn katlmyla Diyarbakrda yapld.

Merkez Yeniehir ilçesinde bulunan Büyükehir Öretmenevinde düzenlenen toplantya, çileri Bakanl Daire Bakan efik Akgül, Zabta Tekilat Federasyonu Bakan Abdurrahman Karabudak, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz ile Ankara, Antalya, Balkesir, Diyarbakr, Erzurum, Gaziantep, Mardin, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirda ve Van Büyükehir belediyelerinin zabta daire bakanlar katld.

Toplantda konuan Zabta Tekilat Federasyonu Bakan Abdurrahman Karabudak, Zabta tekilatnn 191 yllk bir tarihe sahip olduunu belirtti.

ZABITA ZRVES YAPILDI

Zabta tekilatnn vatanda ile en çok temas salayan kurumlarn banda geldiini ifade eden Karabudak, halkn problemlerini yerinde, ilk azdan dinlemek ve çözmenin zabtann ii olduunu söyledi.

Zabta tekilatnn öneminden bahseden Karabudak, Gelien ve deien ülkemizde beeri ve ekonomik hayatta meydana gelen olumsuzluklar önleyici, düzenleyici tedbirler alarak bir anlamda disipline eden Zabta Tekilatnn olduu ve olmas gerektii yeri, sorunlarn, çözüm önerilerini istiare etmek amac ile bu toplanty düzenlemi bulunmaktayz. Toplantmzn amacna münhasran Halkmza verdiimiz hizmetlerde hzl ve yüksek kaliteyi nasl yakalarz, bununla birlikte sunduumuz ve sunamadmz hizmetlerimizi nasl gelitirip etkin hale getiririz? sorusunu tartacaz. Ülkemizde bulunan otuz Büyükehir Belediye Zabta Daire Bakanlarn toplantmza davet ettik. Bu da yaklak olarak Türkiye nüfusunun yüzde 75ine hizmet veren tekilat yöneticisi anlamna gelmektedir. Farkl corafi yaplarda hizmet etmekle birlikte ayn ve farkl problemleri ve çözümleri olan sayn bakanlarmz ile ortak aklla tecrübe ve bilgilerimiz birletirip, bilinmeyenleri ve bilenleri kayt altna alarak gelecee k tutacamza inanyoruz. dedi.

VCDANI VE NSANI ALGI

Hedef kitlelerinin, ülke genelinde yediden yetmie tüm halk ile faaliyet gösteren bütün kurum ve kurulular olduunu dile getiren Karabudak, sözlerine öyle devam etti:

Bu manada Zabta üzerinde oluan iyi algy gelitirerek sürdürmek, kötü algy da iyiye çevirmek için kendimizi anlatmamz gerekir. Osmanldan günümüze kadar gelen sayl kurumlardan birisi olan Zabta Tekilat 191 yllk tarihinde birçok geliim ve deiim yaam, yaamaya da devam edecektir. çünkü yaam tarz, beeri ilikiler, iletmelerde sürekli deimekte, buna bal olarak da ihtiyaç ve taleplerde farkllk göstermektedir. nsan yaat ki Devlet yaasn, Halka hizmet hakka hizmettir düsturlar ile hareket eden tekilatmz, vatanda ile en çok temas eden kurumlarn banda gelmektedir. Bu manada halkn problemlerini yerinde, ilk azdan dinlemek ve çözmek bizim iimizdir. imizi iyi yapmak demek, devleti iyi temsil etmek demektir. Kanun ve yönetmelikler ile hareket ederken, vicdan muhakemesi yüksek olmas gereken bir meslei icra ediyoruz. Bu manada bize ithaf edilen vicdani ve insani algy da lütfen ylda üç be defa meydana gelen münferit olaylar üzerinden hareketle deerlendirmeyin. Bizim vicdan ölçümüz, kötü yüzünden hiç bir masumun can yanmasn anlaydr. ifadelerini kulland.

lk defa zabta bölge toplants düzenlediklerini söyleyen Karabudak, sözlerine öyle devam etti: Heyecanlyz, bir ilki gerçekletiriyoruz. Heyecanlyz, birçok medeniyete ve kültüre beiklik etmi Diyarbakrdayz. Diyarbakr seçmemizin ana nedeni de budur: Medeni ve kültürel yaamn olmazsa olmaz Zabta Tekilatn anlama ve anlatma adna Tüm Türkiyeye buradan seslenmek istedik. çünkü ilklerin balama yeri ve balama tarz önemlidir. Buradan balattmz istiare toplantlarmz deiik illerimizde de gerçekletirip, kat ettiimiz ve kat edeceimiz yolun takipçisi olacaz.(

Ana Sayfaya Git