Zabıta zirvesi Diyarbakır'da

Zabıta Teşkilatı Federasyonu, zabıta daire başkanlarının katılımıyla Diyarbakır’da ‘Zabıta Bölge Toplantısı’ düzenledi.

Zabıta zirvesi Diyarbakır'da

Zabıta Teşkilatı Federasyonunun düzenlediği ve  30 büyükşehirin Zabıta Daire başkanlarının davet edildiği Zabıta Bölge toplantısı, 13 büyükşehir belediyesi zabıta daire başkanlarının katılımıyla Diyarbakır’da yapıldı.

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Büyükşehir Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya, İçişleri Bakanlığı Daire Başkanı Şefik Akgül, Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz ile Ankara, Antalya, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Mardin, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Tekirdağ ve Van Büyükşehir belediyelerinin zabıta daire başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Zabıta Teşkilatı Federasyonu Başkanı Abdurrahman Karabudak, Zabıta teşkilatının 191 yıllık bir tarihe sahip olduğunu belirtti.

ZABITA ZİRVESİ YAPILDI

Zabıta teşkilatının vatandaş ile en çok temas sağlayan kurumların başında geldiğini ifade eden Karabudak, halkın problemlerini yerinde, ilk ağızdan dinlemek ve çözmenin zabıtanın işi olduğunu söyledi.

Zabıta teşkilatının öneminden bahseden Karabudak, “Gelişen ve değişen ülkemizde beşeri ve ekonomik hayatta meydana gelen olumsuzlukları önleyici, düzenleyici tedbirler alarak bir anlamda disipline eden Zabıta Teşkilatının olduğu ve olması gerektiği yeri, sorunlarını, çözüm önerilerini istişare etmek amacı ile bu toplantıyı düzenlemiş bulunmaktayız. Toplantımızın amacına münhasıran ‘Halkımıza verdiğimiz hizmetlerde hızlı ve yüksek kaliteyi nasıl yakalarız, bununla birlikte sunduğumuz ve sunamadığımız hizmetlerimizi nasıl geliştirip etkin hale getiririz?' sorusunu tartışacağız. Ülkemizde bulunan otuz Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanlarını toplantımıza davet ettik. Bu da yaklaşık olarak Türkiye nüfusunun yüzde 75’ine hizmet veren teşkilat yöneticisi anlamına gelmektedir. Farklı coğrafi yapılarda hizmet etmekle birlikte aynı ve farklı problemleri ve çözümleri olan sayın başkanlarımız ile ortak akılla tecrübe ve bilgilerimiz birleştirip, bilinmeyenleri ve bilenleri kayıt altına alarak geleceğe ışık tutacağımıza inanıyoruz.” dedi.

VİCDANI VE İNSANI ALGI

Hedef kitlelerinin, ülke genelinde yediden yetmişe tüm halk ile faaliyet gösteren bütün kurum ve kuruluşlar olduğunu dile getiren Karabudak, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu manada Zabıta üzerinde oluşan iyi algıyı geliştirerek sürdürmek, kötü algıyı da iyiye çevirmek için kendimizi anlatmamız gerekir. Osmanlıdan günümüze kadar gelen sayılı kurumlardan birisi olan Zabıta Teşkilatı 191 yıllık tarihinde birçok gelişim ve değişim yaşamış, yaşamaya da devam edecektir. Çünkü yaşam tarzı, beşeri ilişkiler, işletmelerde sürekli değişmekte, buna bağlı olarak da ihtiyaç ve taleplerde farklılık göstermektedir. ‘İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın, Halka hizmet hakka hizmettir’ düsturları ile hareket eden teşkilatımız, vatandaş ile en çok temas eden kurumların başında gelmektedir. Bu manada halkın problemlerini yerinde, ilk ağızdan dinlemek ve çözmek bizim işimizdir. İşimizi iyi yapmak demek, devleti iyi temsil etmek demektir. Kanun ve yönetmelikler ile hareket ederken, vicdan muhakemesi yüksek olması gereken bir mesleği icra ediyoruz. Bu manada bize ithaf edilen vicdani ve insani algıyı da lütfen yılda üç beş defa meydana gelen münferit olaylar üzerinden hareketle değerlendirmeyin. Bizim vicdan ölçümüz, ‘kötü yüzünden hiç bir masumun canı yanmasın’ anlayışıdır.” ifadelerini kullandı.

İlk defa zabıta bölge toplantısı düzenlediklerini söyleyen Karabudak, sözlerine şöyle devam etti: “Heyecanlıyız, bir ilki gerçekleştiriyoruz. Heyecanlıyız, birçok medeniyete ve kültüre beşiklik etmiş Diyarbakır'dayız. Diyarbakır'ı seçmemizin ana nedeni de budur: Medeni ve kültürel yaşamın olmazsa olmazı Zabıta Teşkilatını anlama ve anlatma adına Tüm Türkiye’ye buradan seslenmek istedik. Çünkü ilklerin başlama yeri ve başlama tarzı önemlidir. Buradan başlattığımız istişare toplantılarımızı değişik illerimizde de gerçekleştirip, kat ettiğimiz ve kat edeceğimiz yolun takipçisi olacağız.”(

Kaynak: Diyarbakır Söz