Zana serbest

Diyarbakır'da yürütülen terör soruşturması kapsamında adresine tebligat yapılmasına rağmen ifade vermeye gitmediği için hakkında "zorla getirme" kararı bulunan ve gözaltına alınan Zana, mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

Haberler 09.02.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yürütülen terör soruturmas kapsamnda HDP Ar Milletvekili Leyla Zana gözaltna alnd. Sulh Ceza Hakimliinde ifadesi alnan Zana, adli kontrol artyla serbest brakld.

YOL KONTROLUNDA GÖZALTI

TBMMdeki yemin srasnda yapt yemin saylmad için yasama faaliyetlerine katlamayan ve danmanlar ile sekreterleri alnarak Meclisteki odas boaltlan ve aylardr Diyarbakrn Silvan lçesine bal bir köyde yaayan HDP Ar Milletvekili Leyla Zana, dün Diyarbakra geldii srada kent giriindeki polis noktasnda gözaltna alnd.

SULH CEZA HAKML

Zana için, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca, hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan yürütülen soruturmada adresine tebligat yaplmasna ramen ifadeye gitmedii için zorla getirme karar uyguland.

Polisler Zanaya hakknda gözalt karar olduunu bildirmesinin ardndan Zana, polis ekiplerinin aravna binerek, Emniyet Müdürlüüne götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI

lemlerinin ardndan Diyarbakr Adliyesine getirilen Zana, çkarld savclkta alnan ifadesinin ardndan adli kontrol artyla serbest braklmas talebiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliinde de ifadesi alnan Leyla Zana, adli kontrol art ile serbest brakld.

Ana Sayfaya Git