Görüş Bildir

Zana serbest

Diyarbakır'da yürütülen terör soruşturması kapsamında adresine tebligat yapılmasına rağmen ifade vermeye gitmediği için hakkında "zorla getirme" kararı bulunan ve gözaltına alınan Zana, mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı

Zana serbest

Diyarbakır'da yürütülen terör soruşturması kapsamında HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana gözaltına alındı. Sulh Ceza Hakimliği'nde  ifadesi alınan  Zana, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

YOL KONTROLUNDA GÖZALTI

TBMM'deki yemin sırasında yaptığı yemin sayılmadığı için yasama faaliyetlerine katılamayan ve danışmanları ile sekreterleri alınarak Meclis'teki odası boşaltılan ve aylardır Diyarbakır'ın Silvan İlçesine bağlı bir köyde yaşayan HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana, dün Diyarbakır'a geldiği sırada kent girişindeki polis noktasında gözaltına alındı.

SULH CEZA HAKİMLİĞİ

Zana için, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yürütülen soruşturmada adresine tebligat yapılmasına rağmen ifadeye gitmediği için "zorla getirme" kararı uygulandı.

Polisler Zana'ya hakkında gözaltı kararı olduğunu bildirmesinin ardından Zana, polis ekiplerinin aravına binerek, Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

SERBEST BIRAKILDI

İşlemlerinin ardından Diyarbakır Adliyesine getirilen Zana, çıkarıldığı savcılıkta alınan ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Sulh Ceza Hakimliği'nde de ifadesi alınan Leyla Zana, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi