Ziyaret içler acısı!

Diyarbakır Kırklar Dağı’nda bulunan ziyaretin bakımsızlığına ve uyuşturucu kullananların mekânı haline geldiğine işaret eden çevre sakinleri, yetkililerin bu duruma bir an önce el atmasını istedi.

Haberler 06.01.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn tarihi, doal mesire alanlarndan, kentin kültürel ve sosyal yaamnda derin izler brakm, üzerin türküler söylenmi, Krklar Dandaki ziyaretin bakmszlna tepki gösteren Diyarbakrllar, yetkililerin duruma el atmasn istedi.

40 evliyann medfun bulunduu, Krklar Dann etrafnda içkili meknlar açlmas, fuhu yapan ve uyuturucu kullananlarn mekn haline gelmesine vatandalar tepki göstererek durumun içler acs olduunu belirti.

ZYARETN HAL çLER ACISI

Ziyaretin çevresinde kurulan içkili meknlar, çevrede fuhu yapld iddia edilen ve uyuturucu kullananlarn mesken haline getirmesine tepki gösteren çevre sakinlerinden Zeki Ayk, ziyaretin sahipsiz olduunu ifade ederek yetkililerin ziyarete sahip çklmasn istedi.

Krklar Da bu haldeyken aileler buray nasl ziyaret edebilir diye soran Ayk, yetkililerin halk nezdinde kutsal kabul edilen yere sahip çkmasn istedi.

Ziyaret diye tabir edilen yerin çevresinde pavyon olduunu ileri süren Ayk, O pavyonda içki içtii için artk kimse ziyarette pek rabet etmiyor. Bu ziyaret ne hale gelmi yazk günah deil mi? Ziyaretin yannda fuhu yaptn iddia edenler bile var. Hatta polise ikayet etmiler ve ifadelerine bavurmular. Buras gerçekten bir ziyaret ise buraya sahip çklmas gerekiyor. dedi.

YAKIMAYAN GÖRÜNTÜLER

Ziyaret olarak bilenen yerin tarihine yakmayan görüntülerin olduunu belirten Ayk daha sonra, Birileri burada nasl namaz klacak, burada nasl panayr kuracak, buras nasl bir ziyaret anlay. Cumhurbakanna, Babakana ve çevre ve ehircilik Bakanlna sesleniyorum. Bu ziyaret bu halde olmamal. Deniliyor ki bu Krklar Da 20 bin yllk tarihi bir yermi. Bu durum bu tarihe yakmyor. Müslümanlarn mabetlerine ziyaretlerine sahip çksnlar. Ziyaretin hemen yannda pavyon olmaz ki, bizim onlardan istirhammz, dini ve halk arasnda da burann çok ziyaret olduu söyleniyor buna sahip çklsn. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git