Ziyaret içler acısı!

Diyarbakır Kırklar Dağı’nda bulunan ziyaretin bakımsızlığına ve uyuşturucu kullananların mekânı haline geldiğine işaret eden çevre sakinleri, yetkililerin bu duruma bir an önce el atmasını istedi.

Ziyaret içler acısı!

Diyarbakır'ın tarihi, doğal mesire alanlarından, kentin kültürel ve sosyal yaşamında derin izler bırakmış, üzerin türküler söylenmiş, Kırklar Dağı’ndaki ziyaretin bakımsızlığına tepki gösteren Diyarbakırlılar, yetkililerin duruma el atmasını istedi.

40 evliyanın medfun bulunduğu, Kırklar Dağı’nın etrafında içkili mekânlar açılması, fuhuş yapan ve uyuşturucu kullananların mekânı haline gelmesine vatandaşlar tepki göstererek durumun içler acısı olduğunu belirti.

ZİYARETİN HALİ İÇLER ACISI

Ziyaretin çevresinde kurulan içkili mekânlar, çevrede fuhuş yapıldığı iddia edilen ve uyuşturucu kullananların mesken haline getirmesine tepki gösteren çevre sakinlerinden Zeki Ayık, ziyaretin sahipsiz olduğunu ifade ederek yetkililerin ziyarete sahip çıkılmasını istedi.

"Kırklar Dağı bu haldeyken aileler burayı nasıl ziyaret edebilir" diye soran Ayık, yetkililerin halk nezdinde kutsal kabul edilen yere sahip çıkmasını istedi.

"Ziyaret" diye tabir edilen yerin çevresinde pavyon olduğunu ileri süren Ayık, “O pavyonda içki içtiği  için artık kimse ziyarette pek rağbet etmiyor. Bu ziyaret ne hale gelmiş yazık günah değil mi? Ziyaretin yanında fuhuş yaptığını iddia edenler bile var. Hatta polise şikayet etmişler ve ifadelerine başvurmuşlar. Burası gerçekten bir ziyaret ise buraya sahip çıkılması gerekiyor.” dedi.

YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER

Ziyaret olarak bilenen yerin tarihine yakışmayan görüntülerin olduğunu belirten Ayık daha sonra, “Birileri burada nasıl namaz kılacak, burada nasıl panayır kuracak, burası nasıl bir ziyaret anlayışı. Cumhurbaşkanı’na, Başbakana ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sesleniyorum. Bu ziyaret bu halde olmamalı. Deniliyor ki bu Kırklar Dağı 20 bin yıllık tarihi bir yermiş. Bu durum bu tarihe yakışmıyor. Müslümanların mabetlerine ziyaretlerine sahip çıksınlar. Ziyaretin hemen yanında pavyon olmaz ki, bizim onlardan istirhamımız, dini ve halk arasında da buranın çok ziyaret olduğu söyleniyor buna sahip çıkılsın.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz