Zor koşullarda büyük arama!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Siirt'in Şirvan ilçesindeki maden faciasında enkaz altında kalan işçiler için yürütülen arama kurtarma çalışmalarına yönelik, "Tüm imkanlarımızla yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Sadece Siirt'ten değil, Şırnak'tan ve bölgedeki diğer illerden MTA olsun, TKİ olsun birçok kurtarma ekipleriyle yoğun bir çalışma ortaya koyuyoruz." dedi.

Haberler 21.11.2016 - 08:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Berat Albayrak, AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Vali Mustafa Tutulmaz, eski bakanlar Egemen Ba ve Nihat Ergün ile eski milletvekilleri, sabah erken saatlerinde irvan lçesine bal Maden Köyündeki bakr madenine geldi. yetkililer tarafndan karlanan Bakan Albayrak ve beraberindekiler, toprak altnda kalan içilerin baz yaknlaryla birlikte arama kurtarma çalmas yaplan göçük alanna gitti. Kaz alannda yaptklar incelemenin ardndan burada oluturulan kriz merkezine giden Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Berat Albayrakn buradaki görevlilerden, son çalmmalar hakknda bilgi ald.

Bakan Albayrak daha sonra AFAD Koordinasyon Merkezine geçerek basn toplants düzenledi.

Toprak altnda kalanlarn olduu bölgeye daha fazla yaklaldna dikkati çeken Albayrak, umutlarnn hiçbir zaman kesmeyeceklerini söyledi.

çalmalarn younlamasnn ardndan toprak altnda kalanlara ulalma ansnn daha da arttn belirten Albayrak, unlar kaydetti:

Tüm imkanlarmzla youn bir çalma yürütüyoruz. Sadece Siirtten deil, rnaktan ve bölgedeki dier illerden MTA olsun, TK olsun birçok kurtarma ekipleriyle youn bir çalma ortaya koyuyoruz. Dün de paylatm gibi zeminin kurumasna bal olarak çalan dozer says ekip saysn da artracamz ifade etmitim. Zemin kurumaya baladkça yamur etkisine dayal yukardaki düzleme çalmalar bir noktaya eritii için bugün itibaryla 8 i makinesi, 23 kamyon bir de loder aktif bir ekilde gece gündüz demeden 24 saat çalmalarna devam ediyor.

çalmalarn youn bir ekilde yürütüldüünü ifade eden Albayrak, enkaz altnda kalan içilerin ailelerini de gelimelerden haberdar ettiklerini dile getirdi.

- çok youn bir mesai ortaya koyuyoruz

Albayrak, konumasn öyle sürdürdü:

Özellikle ailelerin hassasiyetleri ve toprak altndaki bölgelere müdahale etme noktasnda bir ksm konular kendileriyle de istiare ederek, rzalarn alarak sahada daha hzl ilerleme noktasnda çok youn bir mesai ortaya koyuyoruz. Son birkaç gündür Türkiyenin farkl yerlerinden gelen göçük altndaki vatandalarmzn aileleri ve akrabalar dayanma ve birlikte olma noktasnda kendileri de hem dua ederek hem de maddi ve manevi destek olarak ziyaret ediyorlar. Biz de onlar için AFAD ve Valiliimiz bata olmak üzere çadr ve konteynr noktasnda da kendilerinin burada arlanmas, temel ihtiyaçlarnn giderilmesi noktasnda çaba gösteren kamu kurumlarmzn hepsine hükümetimiz adna teekkür ediyorum.

çalma sahasnn, zeminin mevcut topografisi ve eimin dik olmas sebebiyle çok hassas olduunu söyleyen Albayrak, öyle konutu:

ki koldan süren çalmann özellikle sa kotta kalan ksmnda yeni bir kol açarak onu da düzenledikten sonra üçüncü kanalla, bir yolla çalmalar daha hzlandrmayla ilgili önemli admlar atmaya baladk. Umulur ki inallah bu artan topografyann düzlenmesi ve çalma ortamnn daha da artmasna bal olarak çok daha yakn dönemde bu sayy daha da artracak. Vatandalarmza yakn dönemde ulaacak bir süreç ortaya çkacak. Bu çalmalar anlk olarak ilk günden beri, yurt dndaki seyahatimden Türkiyeye döndüümden beri bata Cumhurbakanmz olmak üzere Babakanmz çok youn bir takiple, youn bir ekilde gelimelerden hem biz arayp bilgi veriyoruz hem kendileri sk sk arayarak tüm Türkiyenin yakndan takip ettii bu olayla alakal yaplmas gereken ne varsa kendileri devletimizin tüm imkanlarn seferber etmek suretiyle talimatlar bize verdi.

- çalmalar akam da gece yars da devam edecek

Arama kurtarma çalmalarnn akam ve gece yars da sürdürüleceini belirten Albayrak, Gerek klandrma gerek yeni oluabilecek ihtiyaçlara dayal yardmlar devam edecek. Bu çalmalarn özellikle son çerçevede baktmzda ilikili bölgelerin dronelar vesilesiyle havadan yakn kamera sistemleriyle fotoraflarn çekip çok daha detayl aratrmalarmz hzlandryoruz. Bu çerçevede sadece fiziki bir müdahale youn bir çalmann yannda tüm vatandalarmzdan da toprak altndaki kardelerimiz için dua etmelerini, Allahtan en ksa sürede inallah salkl bir ekilde kurtarlmalar noktasnda manevi dualarn da eksik etmemelerini temenni ediyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git