Güzellik Selena Gomez'in sırrı açığa çıktı; Dermansız hastalık!

23 yaşındaki Gomez, Billboard dergisine verdiği röportajda bugüne kadar sakladığı bir geçeği ilk kez gün yüzüne çıkardı.

Haberler 08.10.2015 - 20:55 Son Güncelleme : 08.10.2015 - 20:55

Geçen yln ilk döneminde hem turne programn askya alan hem de kariyeriyle ilgili tüm çalmalarn bir süreliine erteleyen Gomez; lupus hastal tehisi konulduunu ve bu yüzden kemoterapi gördüünü açklad.

O dönemde hakknda gerçekle uzaktan yakndan ilgisi olmayan iddialar ortaya atldn söyleyen Gomez te o srada herkese unu söylemek istedim: Siz, hiçbir ey bilmiyorsunuz. Ben kemoterapi görüyorum. Ama kendimi kapal kaplar ardnda tuttum ve kendimi daha güvenli ve rahat hissedinceye kadar da sustum dedi.

LUPUS HASTALII NEDR

Sistemik Lupus Eritematozus ya da daha yaygn kullanlan adyla Lupus, sebebi bilinmeyen cilt, eklem, böbrek, kalp zary akcier zar gibi birçok doku ve organ iltihabna bal çok sayda bulgularla giden, deiik seyir gösteren ve baklk sisteminin bozuk çalmas sonucu ortaya çkan bir hastalk.

Lupus sözcüü, latincede kurt anlamnda olup ciltte çkan yaralarn tahrip edici özelliini ifade eder. 1872 ylnda Kaposi, hastaln sadece cildi deil vücudun deiik organlarn etkileyen bir hastalk olduunu fark etmitir.

Bu hastaln balamasnda ve devam etmesinde genetik olarak yatkn bireylerde çevresel faktörlerin rolü olduu düünülüyor. Siyah rkta, Uzak Douda ve Amerikan yerlilerinde, baz ailelerde SLE sklnda artma olduu gösterilmitir. Eer bir aile bireyinde SLE varsa, tek yumurta ikizlerinde SLE gelime riski yaklak %30 ve dier birinci derece akrabalar için %5 artmtr.

çevresel faktörlerin genetik yatknl olan bireylerde tetikleyici rol oynad düüncesi ar basmaktadr. Bu faktörler içerisinde özellikle viruslar, ultraviyole ve ilaçlar saylabilir. SLE gelimesinde kadn cinsiyeti de önemli bir risk faktörüdür.

Kaynak: Hürriyet

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır