Batman'da 8 yıllık kan davası barış yemeği ile son buldu

BATMAN'ın Gercüş İlçesine bağlı Gönüllü Köyünde Işık ve Kavak aileleri arasında 8 yıldır devam eden kan davası, düzenlenen yemekle barışla noktalandı.

Haberler 24.10.2016 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gercü lçesi Gönüllü Köyünde 8 yl önce Kavak ve Ik aileleri arasnda 2 kiinin ölümü ile balayan kan davas, kanat önderlerinin araya girmesi ile son buldu. Aileler, taziye evinde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Kuran- Kerim okunduktan sonra yemin edildi. Bar yemeine eski Milletvekili Faris Özdemir, kanaat önderleri, Muhtar Yusuf Kural ve çok sayda davetli katld. Bar törenine katlan Raman Aireti lideri ve eski Milletvekili Faris Özdemir, Bugün bar için gelen tüm dostlar kutlarm. Bar güzel bir eydir, bar hepimiz için lazmdr. Böyle mutlu günlerde hep beraber olmas kadar güzel bir manzara yok. Allah bu ülke içinde bir bar getirmesini temenni ediyorum dedi.

Gönüllü Köyü sakinlerinden Aydn Turgut, iki tarafn barnn köyün huzuru için iyi olduunu belirterek, Yine eski dostlarla ve arkadalarla buluacamz için mutluyuz, bu yüzden olumlu görüyoruz. Arkadalarmz kan davasndan dolay farkl ehirlere gitti. Barn salanmasyla yeniden dönecekler dedi. Kavak ve Ik ailelerinin barmas için arabulucu olan iadam Hüseyin Konak da, husumetin ve kan davalarnn büyük maduriyetler dourduunu ve can ve mal kayplarna yol açtn belirterek, Bölgemizde bu tür olaylarn önüne geçilmesi gerekir. Allah rzas için arac olduumuz bu barn aileler arasnda sevgi ve kardelie vesile olmasn niyaz ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git