Görüş Bildir

Batman'da 8 yıllık kan davası barış yemeği ile son buldu

BATMAN'ın Gercüş İlçesine bağlı Gönüllü Köyünde Işık ve Kavak aileleri arasında 8 yıldır devam eden kan davası, düzenlenen yemekle barışla noktalandı.

Batman'da 8 yıllık kan davası barış yemeği ile son buldu

Gercüş İlçesi Gönüllü Köyünde 8 yıl önce Kavak ve Işık aileleri arasında 2 kişinin ölümü ile başlayan kan davası, kanat önderlerinin araya girmesi ile son buldu. Aileler, taziye evinde düzenlenen yemekte bir araya geldi. Kuran-ı Kerim okunduktan sonra yemin edildi. Barış yemeğine eski Milletvekili Faris Özdemir, kanaat önderleri, Muhtar Yusuf Kural ve çok sayıda davetli katıldı. Barış törenine katılan Raman Aşireti lideri ve eski Milletvekili Faris Özdemir, "Bugün barış için gelen tüm dostları kutlarım. Barış güzel bir şeydir, barış hepimiz için lazımdır. Böyle mutlu günlerde hep beraber olması kadar güzel bir manzara yok. Allah bu ülke içinde bir barış getirmesini temenni ediyorum" dedi.

Gönüllü Köyü sakinlerinden Aydın Turgut, iki tarafın barışının köyün huzuru için iyi olduğunu belirterek, "Yine eski dostlarla ve arkadaşlarla buluşacağımız için mutluyuz, bu yüzden olumlu görüyoruz. Arkadaşlarımız kan davasından dolayı farklı şehirlere gitti. Barışın sağlanmasıyla yeniden dönecekler" dedi. Kavak ve Işık ailelerinin barışması için arabulucu olan işadamı Hüseyin Konak da, husumetin ve kan davalarının büyük mağduriyetler doğurduğunu ve can ve mal kayıplarına yol açtığını belirterek, "Bölgemizde bu tür olayların önüne geçilmesi gerekir. Allah rızası için aracı olduğumuz bu barışın aileler arasında sevgi ve kardeşliğe vesile olmasını niyaz ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi