Cansız ortaokulu açıldı

Diyarbakır'da hayırsever iş insanının yaptırdığı okulun açılışı gerçekleştirildi, İlköğretim Haftası kutlandı

Haberler 14.09.2021 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde okuduu okulun yklmasyla kollar svayan hayrsever i adam Mehmet Cansz tarafndan yaptrlan Mehmet Cansz Ortaokulunun açl yapld.

CANSIZ ADINA YAPILAN OKUL

Diyarbakrl i insan Cansz, mezun olduu okulun yerine yenisini yaptrd. adam Mehmet Cansz da tek amaçlarnn hayrla anlmak olduunu belirtti. Memleketine katkda bulunmak istediini dile getiren Cansz, mezun olduu okulun yerine yenisini yaptrmann mutluluunu yaadn kaydetti.

MNNET BORUCUMU ÖDÜYORUZ

Cansz, Ben bu mahallede dodum, bu okulda eski Ali Faik Okulunda okudum. Bizde bu topraklara minnet borcumuzu nasl öderiz diye düünürken unu hayal ettim, bu çocuklar konum olarak ansz bir bölgede olabilir, sktrlm bir alanda onlara nasl bir ans verebilirim dedim. Özel okul statüsünde, hatta belirli eyleri onlar geçecek ekilde yaam tarz sunmak istedim. çok ükür çkan sonuç bizi gayet mutlu ediyor. Bin 260 örenci güzel bir ekilde burada eitim ve öretim hayatn gerçekletirecekler. Umarm baarl bir ekilde tamamlarlar diye konutu.

TÖRENE KMLER KATILDI

Örencilerin lköretim Haftasn kutlayan Karalolu, yeni eitim öretim ylnn örencilere, öretmenlere, velililere hayrl olmasn diledi. Daha sonra Vali Karalolu ve törene katlanlar açl yaplan okulda snflar gezdi, örencilerle görütü. Törene, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, l Milli Eitim Müdürü Yüksel Arslan, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ve AK Parti l Bakan Muhammet erif Aydn, Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ile örenciler ve öretmenler katld.

Ana Sayfaya Git