Çocuk hastanesinde anket: İhlallerden yüzde 98 idareciler sorumlu

Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yapılan ankette, sağlık çalışanlarının yüzde 98’i yaşanan hak ihlallerinden idarecileri sorumlu tuttu. Sağlık çalışanları, idarecilerin görevlerini bırakmasını istedi.

Haberler 28.04.2022 - 02:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ubesi, çocuk Hastalklar Hastanesinde salkçlarn maruz kald hak ihlallerine dikkat etmek için hastane önünde açklama yapt. Birçok salk emekçisinin katld açklamada salk emekçileri, Sadaka deil, hakkmz olan istiyoruz pankart açld. Salk çalanlar Salk haktr satlamaz yazl önlükleri giydi.

ANKET SONUçLARI AçIKLANDI

SES Diyarbakr ubesi Ebakan iyar Güldiken, salk emekçilerinin iki yllk salgn sürecinden sonra özlük haklarnn ellerinden alndn hatta gasp edildiini söyledi. ki hafta önce hastanede çalan 237 salk personeliyle yaptklar anket sonuçlarnda ortaya çkan tablonun vahim olduunu ifade eden Güldiken, Bu tablo karsnda hastane idarecilerinin görevlerinden vazgeçip igal ettikleri koltuklar brakmalar gerekiyor dedi.

SORUN YARATICI DARECLER

Hastane idarecilerinin salk çalanlarn odalarna çararak, tehdit ettiini dile getiren Güldiken, Bir salk çalann tehdit etmek kimsenin haddi deildir. Bugün rüzgar böyle esiyor olabilir ama aydnlk günler yakndr. Herkes yapt yanln bedelini kanun önünde verecek. Bu hastanenin yetkilisi biz SESiz. Bizi dikkate alacaksnz. Her gün yaptklar hakszlklar, usulsüzlükleri paylamaya devam edeceiz. Halkn salk hakkn korumaya devam edeceiz diye belirtti.

AKP HALKIN SALIA ERMESNE ENGEL

SES ubesi Mali Sekreteri Gülhan Tekin ise salkta dönüüm iddiasyla iktidara gelinirken, bugün halk saln eriemez kldn ve salk politikalaryla kendi yandalarnn servetine servet kattn ve de salkta iddetin akl almaz boyutlara ulatn belirtti.

DÖNER SERMAYA YÖNETMEL

Döner sermaye yönetmenliinin, Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesindeki uygulamalarnn adaletsizlikler ürettiinin altn çizen Tekin, öyle devam etti: Yllardr kapal kutu halinde ilaçlar kullanlmadan çöpe atlmakta, ilaçlarn çöpe atlmasna kar çkan i yeri temsilcimiz tutanak ve soruturma ile tehdit edilerek soruturma açlp susturulmaya çallmtr. Söz konusu ilaçlarn hastane denetimlerinde de kapal kutu halinde çöpe atld tespit edilmi olmasna ramen laçlar yllardr çöpe atanlar ödüllendirilip koordinatör yaplm, olayn üstü kapatlm, kameralarn incelenmesi talebimiz reddedilmi ve soruturma adil bir ekilde yürütülmemitir.

Tekin, 237 salk personeliyle yaplan anketin sonuçlarn öyle sralad:

* Yüzde 91i hastanede çalrken son 6 ay içinde fiziksel saldrya maruz kaldn,

* Yüzde 60 hastanede mobbinge maruz kaldn,

* Yüzde 96s yemekhane ve beslenme hizmetlerinden memnun olmadn,

* Yüzde 98i döner sermayenin adil bir ekilde datlmadn,

* Yüzde 78i hastanede ayrmcla uradn,

* Yüzde 97 si hastanedeki ödüllendirme, takdir belgesi vbnin adil bir ekilde yaplmadn,

* Yüzde76s Hastanedeki hiçbir hizmetten memnun olmadn,

* Yüzde 72si bu kurumdan ayrlmay düündüünü,

* Sadece yüzde 2si, hastane ile ilgili sorunlaryla idare tarafndan ilgilenildiini ifade etmitir.

Ana Sayfaya Git