Diyarbakır'da karantina kuralına uymayan 15 kişi yurda yerleştirildi

Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina kuralına uymadığı belirlenen 15 kişi, öğrenci yurduna konuldu.

Haberler 17.09.2020 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kentte, Kovid-19 testi pozitif çkan ve bulgular hafif seyredenler evlerinde tedavi ediliyor. Bu kiilerle temasta bulunanlardan ise 14 gün evlerinde izole olmalar isteniyor.

Yaplan denetimlerde karantina kurallarn ihlal ettikleri belirlenen biri kadn 15 kii, Gençlik ve Spor Bakanlna bal Süleyman Bin Halid Yurduna yerletirildi.

- Bez ve mama için çktn öne sürdü

Sur ilçesine bal krsal Mermer Mahallesi Hamuryazar mezrasnda oturan Mensur Açkgöz, einin Kovid-19 testinin pozitif çkmas dolaysyla kendisinin de karantinada kalmas gerektiini fakat bu kurala uymad için yurda yerletirildiini söyledi.

çocuklarna bez ve mama almak için evden çktn iddia eden Açkgöz, Benim 3 aylk kzm, 15 aylk da olum var. Her ikisinin mamasn ben veriyorum, altlarn ben balyorum. l merkezine ihtiyaçlarmz görmek, çocuklarm için bez ve mama almak için eczaneye geldim. Köyde bakmak zorunda olduum hayvanlarm var. Bakacak kimse yok, eim hasta. dedi.

Kurala uymadndan pimanlk duyduunu aktaran Açkgöz, Jandarma beni evime braksn, gelsin kontrol etsin. Bir daha evden çkmayacam. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git