Evlat nöbetindeki anne: Zafer bizim olacak

Fadime Aksu, "Salgına rağmen, kısıtlamaya rağmen hiç vazgeçmeyeceğiz. Oğlumuzu almadan gitmeyeceğiz. Zafer bizim olacak" dedi.

Haberler 01.02.2021 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen 196 aile, eylemlerini 517nci günde, sokaa çkma kstlamas nedeniyle kaldklar otelde sürdürdü. 2014 ylnda 17 yandayken Kocaelinin Gebze ilçesinde kaçrlan olu için Eren Yalçn için evlat nöbetinde olan Fadime Aksu, Salgna ramen, kstlamaya ramen hiç vazgeçmeyeceiz. PKKl teröristler bizi yldramaz. Olumuzu almadan gitmeyeceiz. Zafer bizim olacak dedi.

çOCUUNU PKKDAN STE

Diyarbakrn Hani ilçesinde, 2015 ylnda frnda çalrken, kaçrlan olu Fatih için evlat nöbetini sürdüren Abdullah Demir, HDP eski E Genel Bakan Selahattin Demirtan annesi Sadiye Demirtaa seslenip, eyleme katlmasn istedi. Demir, Selahattin Demirtan annesi diyor ki Benim olum terörist deil. Dier olu Kandilde teröristlerin badr. Selahattin Demirtan yata, yemei, her eyi var. Annesi onun serbest braklmasn istiyor ama dadaki olunu istemiyor. Gelsin, bu ailelere katlsn. Sen annesin, gel çocuunu iste PKKdan. Demirta terörist deilse sen neden istemiyorsun dadaki olunu? Ama bu hak, onlara kalmaz. Olum kaç, gel. Türk adaletine teslim ol. Sizi kandryorlar diye konutu.

ZAFER BZM OLACAK

Kocaelinin Gebze ilçesinde 2014 ylnda ekmek almaya gittikten sonra kendisinden bir daha haber alnamayan ve daha sonra terör örgütü PKK tarafndan kaçrld anlalan olu Eren Yalçn için evlat nöbetini sürdüren Fadime Aksu, Salgna ramen, kstlamaya ramen buradayz. Hiç vazgeçmeyeceiz. PKKl teröristler bizi yldramaz. Olumuzu almadan gitmeyeceiz. Zafer bizim olacak. çocuum, Allah rzas için dön gel. Onlar sizi anneden, babadan kopartmlar. Bizi kötülüyorlar. Size Aileniz sizi satt diyorlar. Asla öyle bir ey yok. Bak ailelerin çocuklar teslim oldu. Hiç ceza almadlar. Ne olursun, Allah rzas için gel. Ben size hem anne hem baba oldum. Hiçbir zaman ylmadm. Korkma yavrum. Dön gel, barm da, kapm da açk. Aabeyin, ablalarn seni bekliyor. Beni yldramayacaklar. çocuumun ölüsünü, dirisini alp gideceim diye konutu.

Ana Sayfaya Git