Evlat nöbetindeki anne: Zafer bizim olacak

Fadime Aksu, "Salgına rağmen, kısıtlamaya rağmen hiç vazgeçmeyeceğiz. Oğlumuzu almadan gitmeyeceğiz. Zafer bizim olacak" dedi.

Evlat nöbetindeki anne: Zafer bizim olacak

Diyarbakır’da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 196 aile, eylemlerini 517'nci günde, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle kaldıkları otelde sürdürdü. 2014 yılında 17 yaşındayken Kocaeli'nin Gebze ilçesinde kaçırılan oğlu için Eren Yalçın için evlat nöbetinde olan Fadime Aksu, "Salgına rağmen, kısıtlamaya rağmen hiç vazgeçmeyeceğiz. PKK'lı teröristler bizi yıldıramaz. Oğlumuzu almadan gitmeyeceğiz. Zafer bizim olacak" dedi.

'ÇOCUĞUNU PKK'DAN İSTE'

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, 2015 yılında fırında çalışırken, kaçırılan oğlu Fatih için evlat nöbetini sürdüren Abdullah Demir, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş'a seslenip, eyleme katılmasını istedi. Demir, "Selahattin Demirtaş'ın annesi diyor ki 'Benim oğlum terörist değil'. Diğer oğlu Kandil'de teröristlerin başıdır. Selahattin Demirtaş'ın yatağı, yemeği, her şeyi var. Annesi onun serbest bırakılmasını istiyor ama dağdaki oğlunu istemiyor. Gelsin, bu ailelere katılsın. Sen annesin, gel çocuğunu iste PKK'dan. Demirtaş terörist değilse sen neden istemiyorsun dağdaki oğlunu? Ama bu hak, onlara kalmaz. Oğlum kaç, gel. Türk adaletine teslim ol. Sizi kandırıyorlar" diye konuştu.

'ZAFER BİZİM OLACAK'

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde 2014 yılında ekmek almaya gittikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan ve daha sonra terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı anlaşılan oğlu Eren Yalçın için evlat nöbetini sürdüren Fadime Aksu, "Salgına rağmen, kısıtlamaya rağmen buradayız. Hiç vazgeçmeyeceğiz. PKK'lı teröristler bizi yıldıramaz. Oğlumuzu almadan gitmeyeceğiz. Zafer bizim olacak. Çocuğum, Allah rızası için dön gel. Onlar sizi anneden, babadan kopartmışlar. Bizi kötülüyorlar. Size 'Aileniz sizi sattı' diyorlar. Asla öyle bir şey yok. Bak ailelerin çocukları teslim oldu. Hiç ceza almadılar. Ne olursun, Allah rızası için gel. Ben size hem anne hem baba oldum. Hiçbir zaman yılmadım. Korkma yavrum. Dön gel, bağrım da, kapım da açık. Ağabeyin, ablaların seni bekliyor. Beni yıldıramayacaklar. Çocuğumun ölüsünü, dirisini alıp gideceğim" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz