Hayata dönüş

"Ölüm ve yaşam" arasındaki anı yaşayan Şeyhmus Bağran, "arabada bir yangın mı çıkıyor diye arkaya bakıp, döndüğüm, sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

Haberler 30.11.2019 - 12:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Diyarbakrda hareket halindeki aracnda dili boazna kaçan, durumu ark eden trafik polislerin müdahalesinin ardndan hastaneye kaldrlan eyhmus Baran (35), yaadklarn anlatt. Polislere teekkür eden Baran, olay srasnda trafik ve salk ekiplerinin yaknnda olmasnn büyük bir ans olduunu söyledi.

Olay, 26 Kasm sabah Yeniehir ilçesindeki Ofis kavanda meydana geldi. e gitmek için aracyla evden çkan evli ve 2 çocuk babas eyhmus Baran, trafikte fenalat. Dili boazna kaçan ve kendinden geçen Barann durumunu fark eden kavakta görevli Trafik Denetleme ube Müdürlüü ekipleri, hemen yardma kotu. Kapy açp, el frenini çeken polisler, Baran araçtan çkard. lk yardm tedavisiyle Barann nefes yolunu açan polis ekibi, hemen yakndaki salk ocanda görevli salk personeline haber verdi. Baran, ilk müdahalenin ardndan kontrol amaçl hastaneye kaldrld. Hastaneden taburcu olan Baran evinde dinlenirken, ailesi, evin tek erkek çocuu Baran kurtaran polislere teekkür etti.

BLNCM YERNDE DELD

Iklarda beklerken srtnda scaklk hissettiini belirten eyhmus Baran, yaadklarn öyle anlatt: Ben acaba arabada bir yangn m çkt ya da oturduum koltukta bir yangn m çkyor diye telalanrken arka koltua doru döndüm, sonra önüme baktm. Ondan sonrasn hatrlamyorum. O esnada fenalk geçirmiim, araba botayken seyir halinde gidiyor. Sa olsun trafikteki memur arkadalar olay görür görmez hemen arabaya doru kouyorlar. Hemen el frenini çekip, beni arabadan dar çkaryorlar. O esnada kalp krizi geçirdiimi düünmüler. Sonra bakyorlar ki nefes alamyorum, elim de boazmda, dilim boazma kaçm bir ekilde fark ediyorlar. Sonra dilimi boazmdan çkaryorlar. Öyle olunca hemen nefes alyorum ve kusuyorum. Sonra beni hastaneye götürüyorlar. Gözümü açtmda hiç kimseyi hatrlamyordum. Bilincim yerinde deildi. Aradan zaman geçtikten sonra bilincim yerine geldi. Allah raz olsun o polislerden, tabi ilk önce Allahn sayesinde u an hayattaym. Hüseyin Aabey, Mustafa Aabey ve Osman Aabeyden Allah raz olsun. Onlar beni hayata tutundurdu. Allah bir daha yaatmasn.

OLAYIN ORADA OLMASI BENM çN BÜYÜK BR ANSTI

Olayn orada olmasnn kendisi için büyük bir ans olduuna dikkat çeken Baran, çünkü ben orada hakikaten çok kötü oldum. O olayn orada olmas benim için büyük bir anstr. Ben uzun yola da gidebilirdim. Tabi orada o Allahn verdii ans myd diyelim, baka türlü olmu olsa ben bugün belki hayatta olmayabilirdim. Bu sayede çok yeni dostlar edindim. Sa olsunlar tanyanlar tanmayanlar hepsi arayp sordular. Özellikle polis tekilatndan arkadalar hepsi aradlar. Trafik ubeden aradlar. Sosyal medyadan bakyorum, yorumlar yapanlar var diye konutu.

Tek olu eyhmus Baran kurtaran polis ekiplerine teekkür eden Hamit Baran ise, Olumuz böyle bir kazay can salyla atlatt. O polislere çok teekkür ediyorum. Allah raz olsun onlardan ifadelerini kulland. Barann annesi Kadriye Baran da Allah onlar da çoluk çocuklarnn bandan ayrmasn inallah. çok teekkür ediyorum onlara. Sa olsunlar var olsunlar. Onlar bizim kurtarcmzdrlar. Olumu kurtardlar, Allah onlar bütün kaza belalardan korusun. Allah hiç kimseye böyle bir ac göstermesin dedi.

Ana Sayfaya Git