HES kodu geçim kaynağı oldu!

Diyarbakır Adliyesi önünde 2 yıldır arzuhalcilik yapan lise mezunu Mehmet Ali Askan, kamu kurumlarına Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile girilmesi şartından sonra gelen vatandaşlara dilekçe yazmanın yanı sıra HES kodu uygulamasında da destek oluyor. Askan'ın hedefi, üniversite sınavına girerek hukuk fakültesi kazanmak.

Haberler 24.09.2020 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda arzuhalcilik yapan Mehmet Ali Askan, geçim kaynan artrmak için Hayat Eve Sar (HES) kodu iine de girdi. Kodu alamayan vatandalara yardmc olan Askan, bu ekilde kendisine yeni bir gelir kaps oluturdu.

ARZUALCLERE OLDU

Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde bulunan Adliye Saray karsnda arzuhalcilik yapan ve hukuk fakültesine hazrlanan Mehmet Ali Askan, 2 yla yakndr baba mesleini sürdürüyor. Korona virüs vakalarnda yaanan artn ardndan l Hfzsshha Kurulunun 4 Eylülde Vali Münir Karalolu bakanlnda gerçekletirdii toplantda, salgnn yaylmasn engellemek amacyla kamu kurum ve kurulularna HES kodu ile giri yaplmas art getirildi. HES kodu almay bilemeyen vatandalarn sürekli yaad problemi gören Askan, daha sonra dilekçe masasna HES kodu alnr yazs yazarak ek gelir salamaya balad.

GEçM KAYNAI OLDU

HES kodu alamayanlara destek verdiklerini, bu sayede de farkl bir kazanç kaps oluturduunu ifade eden Askan, HES kodu Türkiye genelinde balad zaman, Diyarbakrda HES kodu alma konusunda problem yaand. Ben de adliyeye genelde girip çkyordum, ylmay ve HES kodu alma problemini görünce aklma böyle bir fikir geldi. Hem vatandaa yardmc oluyoruz hem de adliye önündeki ylmay engelliyoruz. Normalde HES kodu 2 liraya yapyorum, ücret almayarak yardm ettiklerimiz de oluyor. Üniversiteye hazrlanyorum, hukuk fakültesinde okuyup iyi bir avukat olmak istiyorum, maddi durumlardan dolay bu yl gidemedim, seneye giderim inallah dedi.

Ana Sayfaya Git