Hz. Süleyman Camii'nde "Sabah Namazı Buluşması" gerçekleştirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçe Müftülüğüne bağlı Hz. Süleyman Camii'nde "Sabah Namazı Buluşması" gerçekleştirildi.

Haberler 18.03.2018 - 13:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez Sur ilçe Müftülüü tarafndan ilçedeki baz camilerde program dhilinde sürdürülen ve cumartesi günleri Hz. Süleyman Camii, pazar günleri ise Ulu Camiinde Sabah Namaz Bulumas gerçekletiriliyor.

Dün gerçekletirilen sabah namaz bulamas, Sur lçe Müftüsü smail Fakirullaholunun sohbetinin ardndan sabah namaznn cemaatle klnmas, tesbih, tehlil, salavat erifelerin okunmas, Kuran- Kerim tilveti ve dua ile sona erdi. Namaz sonras programa itirak eden cemaate çorba ikramda bulunuldu.

SABAH NAMAZI BULUMASI

Sabah namaz bulumalarn sabah namaznn manevi atmosferini yaamak, yaatmak, feyiz ve bereketinden istifade etmek, cami cemaatiyle tanp kaynamak, sabah namaz cemaatini artrmak, cemaat ruhu oluturmak, dini bilgileri halka doru ekilde aktarmak, toplumdaki birlik, beraberlik ve kaynama uurunu bilinçli bir ekilde gelitirmek ve samimi dostluklar pekitirmek amacna yönelik olarak devam ettirildiini belirten lçe Müftüsü Fakirullaholu, Diyanet leri Bakanlmzn balatt bir projeyle 5 yldan beri Diyarbakr geneli sabah namaz bulumalar gerçekletiriliyor. dedi.

BR BÜTÜNLÜK SALANSIN

Fakirullaholu, Fakat daha kapsaml ekilde 3 aydr yapm olduumuz bu uygulamada, genciyle yalsyla bütün kardelerimizin camide bulumasn salamaya çalyoruz. Geçtiimiz yllar içerisinde bütün camilerimiz bu uygulamayla bulutu. Kadnlarla çocuklar da bu programlara dhil etmeye çalyoruz. Ayrca yeni bir uygulama olarak Hz. Süleyman Camiinde haftann sonu olan cumay cumartesiye balayan sabah namaznda gençlik bulumas balatarak gelecei ekillendirecek nesillerle bir araya geliyoruz. Amacmz sabah namazn cemaatle camide klarak sevabn kazanmak, feyiz ve bereketinden istifade etmek, kuaklar Allaha ibadette camiin manevi atmosferinde bir araya getirmek, genç, yal bütün insanlar buluturarak toplumsal birliktelii (vahdeti) camide gerçekletirmek, genç kuaklar arasnda unutulmaya yüz tutmu sabah namaz uygulamasna dikkat çekmektir. ifadelerini kullanld.

Fakirullaholu, 24 Mart 2018 tarihi itibari ile Diyarbakr geneli camiye ulam için her yerden araç tahsis edileceini belirtti.

Ana Sayfaya Git