Kaçana yurt mahkumiyeti!

Diyarbakır'da izolasyondan kaçanlar yurt ve pansiyonlarda karantinaya alınacak

Haberler 14.09.2020 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda izolasyon kararna aykr hareket eden kiilerin, izolasyon sürecini tamamlatmak üzere yurtlara veya pansiyonlara sevk edilerek zorunlu izolasyona tabi tutulmasna karar verildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, Vali Münir Karalolu bakanlnda toplanan l Umumi Hfzsshha Kurulu, il genelinde Kovid-19 salgnn önleme amacyla birtakm tedbirler ald.

Tedbirler kapsamnda izolasyon koullarn ihlal eden ya da izolasyon koullarn salama imkan olmayan geçici nitelikte yerlerde konaklayan kiiler için izolasyon süreçlerini geçirmek üzere Süleyman Bin Halid Yurdu tahsis edildi.

YURT VE PANSYONLAR

Hakknda evde izolasyon karar verilmi olmakla birlikte geçici ve mevsimlik ilerde çalan tarm ve inaat içileri ile deiik sebeplerden ötürü izolasyon sürecini geçirecek uygun bir meskeni olmayan kiilerin tahsis edilen yurtlara veya pansiyonlara yerletirilmesine ve izolasyon süresinin burada tamamlatlmasna, bu kiilerin izolasyon süresince tahakkuk edecek iae ve ibate bedelinin Valilik, Kaymakamlklarca karlanmasna karar verildi.

Evde izolasyonda olmas gerekirken yaplan denetimler sonucunda konutlarn terk etmek bata olmak üzere, deiik ekillerde izolasyon kararna aykr hareket eden kiilerin haklarnda ilgili çileri Bakanl genelgeleri çerçevesinde gerekli idari ilemlerin yaplmasna ve suç duyurusunda bulunulmasna, ayrca izolasyon sürecini tamamlatmak üzere yurtlara veya pansiyonlara sevk edilerek zorunlu izolasyona tabi tutulmas karar alnd.

YOLCU TAIMA SSTEM

ehirler aras yolcu tamacl yapan firmalar tarafndan her türlü biletleme ileminde müterilerden HES kodunun talep edilmesi, HES kodu olmadan bilet sat yaplmamas, Kovid-19 tanl ya da temasls olduu tespit edilen kiiler için gerekli bildirimin ilgili firma yetkililerince kolluk birimlerine ve salk kurulularna yaplmas kararlatrld.

Açklamada, Denetimlerde, HES kodu olmayan yolcuya bilet sat yapan firmalara gerekli idari para cezasnn uygulanmas ve HES kodu olmakszn yolcu kabul eden araçlarn 10 gün süre ile seferden men edilmesi karar alnd. Kovid-19 tanl veya temasls olduu halde HES kodu olmadan ehirleraras toplu tama araçlaryla seyahat ettii tespit edilen kiilerin belirlenen yurt veya pansiyonlarda zorunlu izolasyona tabi tutulmasna karar verildi. ifadesi kullanld.

Ana Sayfaya Git