Kişiye özel kadro iddiası

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın eşini işe almak için 'kişiye özel ilan' çıkardığına dair tartışmalar devam ederken, benzer bir olay Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde yaşandı. Eğitim Fakültesi Dekanı Giray Topal’ın KPSS’den 70 puan alan kızı kadroya alınırken, puanı daha yüksek olanlar alınmadı. Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, inceleme başlattıklarını belirterek, "komisyon oluşturduk, inceliyoruz, haksız bir durum tespit edilirse kadroyu hemen iptal ederiz" dedi.

Haberler 14.08.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Üniversitesi Rektörlüü Personel Daire Bakanl, haziran aynda sözlemeli iki diyetisyen alm için duyuruda bulundu. Personel alm ile ilgili duyuruda, Üniversitemiz Hastanelerinde istihdam edilmek ve giderleri Özel Bütçeden karlanmak suretiyle, 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4. maddesinin (B) maddesine göre tam zamanl olarak çaltrlmak üzere, 28.06.2007 tarihli ve 26566 sayl Resmi Gazete de yaymlanan Sözlemeli Personel çaltrlmasna likin Esaslarda Deiiklik Yaplmasna Dair Esaslarda yer alan Ek 2. Maddesinin (b) fkrasna göre KPSS (B) grubu puan sras esas alnmak suretiyle, aada belirtilen unvan ve nitelikle sözlemeli personel alm yaplacaktr denildi.

Alm ile ilgili üç nitelik arand. Aranan nitelikler öyle;

a) Lisans düzeyinde eitim veren Beslenme ve Diyetetik bölümünden mezun olmak.

b)Herhangi bir Üniversite Hastanesinde en az iki yl diyetisyen olarak çalm olmak.

c)2018 yl KPSSdan en az 60 puan alm olmak.

DEKANIN KIZI KADROYA ALINDI

Söz konusu personel alm 28 Haziran tarihinde Resmi Gazetede yaymlandktan sonra onlarca kii açlan diyetisyenlik kadrosuna bavuruda bulundu. Dicle Üniversitesi Personel Daire Bakanl dün web sitesinden kadro alan kiileri açklad. Ancak iki kiilik kadroya sadece bir kiinin alnd görüldü.

Kadroya alnan kiinin ise Dicle Üniversitesi Eitim Fakültesi Dekan Giray Topaln kz Süheyla Betül Topal olduu ortaya çkt. Topaln KPSSden 70 puan ald örenildi. Böylelikle Diyetisyenlik kadrosu için açlan ilann kriterlerini karlayan tek kii Dekann kz oldu.

KRTERLERE UYMUYOR

KPSSden 78 puan alan ve isminin verilmesini istemeyen bir diyetisyen, Haziran aynda Dicle Üniversitesi Rektörlüünün alm duyurusunu görünce ben de bavurdum. Sonuçlara bakmak için Dicle Üniversitesinin web sitesine baktm. Puan bizden düük olan birinin alndn gördüm. Bu beni gerçekten oke etti. Üstelik kadroya alnn kii yeni mezun olmu biri. Aranan üç kritere de uymuyor. Ne yazk ki bir daymz olmad için böylesi hukuksuzluklarla karlayoruz. Bunu asla kabul etmeyeceim. Gerekli giriimlerde bulunacam. Hem Rektörlük hem de Personel Daire Bakanlna bavuru yapp duruma itiraz edeceim. Kurumlarn effaflktan uzak duru sergilemeleri hepimizi incitiyor ve adalet duygusunu zedeliyor. Rektörlüün bu durumu düzeltmesi lazm. Hakkyla girmise zaten diyeceimiz bir ey yok. Ancak srf dekann kz diye özel kadro açlyor ve ie alnyorsa bu hepimize saygszlktr dedi.

REKTÖR PTAL EDERM

Öte yandan gündeme gelen iddialara ilikin Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül açklama yapt. Gül unlar söyledi, Hakk yenen arkada dilekçe verirse inceleme balatrz. Onun dnda bir hakszlk yok çünkü buna komisyon karar veriyor. artlar yerine getirip de, u an iki tane kadro açmz oraya, bir tanesi artlar yerine getirmi yerlemi oraya, ondan sonra bir kadro bo kalm. ahsa özel bir ey yok. Ama maduriyet varsa dilekçe versinler biz inceleme balatrz. Sizin haberiniz üzerine zaten inceleme balatacam. Açtmz kadrolara 10.450 kii bavurdu. Biz kurumun menfaatlerini gözeterek tecrübe art oluturduk. 260 tane tecrübesiz eleman, hemireyi laborant, fizyoterapisti alrsak dikkat çeker. Dolaysyla biz baz kadrolara bir ksm tecrübeli olsun diye koyduk. Mesela 120 tane hemire aldk kadro verdik, bunlarn 40 tanesine tecrübe art koyduk. Tecrübesiz bir hemire alrsanz yapamazsnz ki, tecrübe art koysanz baz kadrolara müracaat bile olmaz. Kadroya alnan kiinin yeni mezun olup olmadn inceleteceim O konuda bir inceletme balatacam. Size söz veriyorum, kadroda bir hakszlk varsa iptal ettireceim, merak etmeyin

Ana Sayfaya Git