Mercan; galiba unutulduk!

Yerine kayyum atanan ve 19 aydır ev hapsinde olan Lice Belediyesi Eşbaşkanı Mercan: “İddianame bile yazılmadı, bazen unutulduk mu diye düşünüyorum”

Haberler 20.09.2021 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 77,3 gibi rekor bir oy ile HDPden Lice Belediye Ebakan seçilen Tark Mercann yerine 11 ay sonra kayyum atand. 19 aydr ev hapsinde olan Mercan, hakknda hl iddianame hazrlanmadna dikkat çekerek, Bazen unutulduk diye düünüyorum dedi.

HALA DDANAME YOK

Mercan, yaad süreci öyle özetledi: Seçim çalmalar esnasnda zaten iktidar sözcüleri yeniden kayyum atanacan söylüyorlard. Biz de buna göre hazrlandk ve seçimi kazandk. Yerime kayyum atandktan sonra partinin aday tantm toplantsna, il kongresine ve Nevruza katlmak gibi suçlamalar önüme getirdiler. Bu kadar komik suçlamalar ile karlatk. Daha sonra hkim bana ev hapsi verdi. Benimle ayn gün gözaltna alnan ve yarglamasnda beraat eden Ergani Belediye Bakan Ahmet Kaya, kesinlemi mahkeme kararna ramen görevine iade edilmedi. Ben 19 aydr evime hapsedildim ve hiçbir yaknmn taziyesine ve cenazesine katlamyorum. Ev hapsinin kaldrlmas için avukatlarm bavuru yapt, iki aydr cevap verme gerei bile duymuyorlar. Bazen burada unutulduunu düünüyorum. Be yldr ülkede hukuk adna bir ey kalmad için yaananlara fazla da armyorum. Bana yöneltilen suçlamalar bir davaya dönütürülemedii için ev hapsi sürüyor ve seçmenlerimiz ile bir araya gelmemiz bile bu yüzden engelleniyor.

Ana Sayfaya Git