Pandemi hattı yanıt buluyor

Diyarbakır'da İl Sağlık Müdürlüğünce Kovid-19 vakaları ve temaslı kişilerin durumlarıyla ilgili bilgi alınması, evde izolasyonu devam edenlerin takiplerinin yapılması, vatandaşların bu hastalıkla ilgili kaygı ve stresini en aza indirmek amacıyla sorularının yanıtlanması için destek hattı kuruldu.

Haberler 29.09.2020 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda vatandalarn yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ilikin merak ettii tüm sorular l Salk Müdürlüünce kurulan Pandemi Danma Hattnda yant buluyor.

l Salk Müdürlüü, Kovid-19 vakalar ve temasl kiilerin durumlaryla ilgili bilgi alnmas, evde izolasyonu devam edenlerin takiplerinin yaplmas, vatandalarn bu hastalkla ilgili kayg ve stresini en aza indirmek amacyla sorularnn yantlanmas için destek hatt kurdu.

Pandemi Kriz Merkezi, Pandemi Danma Hatt, Salk Koordinasyon Merkezi (SAKOM) ve Psikososyal Destek Merkezi (PSD) olmak üzere 4 birimden oluan danma hattnda görevli, doktorlarn da bulunduu 70 salk çalan, ilaç kullanmndan, doru beslenmeye kadar salgna ilikin merak edilenlerle ilgili bilgilendirme yapmak için 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

l Salk Müdürlüü Halk Salk Hizmetleri Bakanl Bulac Olmayan Hastalklar Birimi Sorumlusu Dr. Ferah ahman Gören, 4 çar merkezi ve danma hatt ile Diyarbakr halkna salgn konusunda örenmek istedikleri tüm hususlarda destek sunduklarn söyledi.

Dr. Gören, Kovid-19a yakalanan hastalardan sonrasnda ne yapacaklar konusunda birçok soru geldiini, bu nedenle halka daha iyi hizmet sunmak ve tüm sorular yantlandrmak için destek hatt kurmaya karar verdiklerini belirterek Hem hastalarmzn hem de hastayla temasl olanlarn takibini yaparak, ilaç kullanmndan her türlü sorunlarna kadar yanlarnda olduumuzu belirtiyoruz. dedi.

HER TÜRLÜ SIKINTILARINDA BZE BR TELEFON KADAR YAKINLAR

Hasta ve temasl olanlarn kendini izole etmesinin önemine iaret eden Gören, evdeki izolasyon sürecinde de insanlarda yalnzlk duygusunun olutuunu aktard.

Bu hastalara da Psikososyal Destek Merkezinde çalan salk çalanlarnn hizmet verdiini diye getiren Gören, Yalnz olmadklarn, salk çalanlar olarak yanlarnda olduumuzu hissettirmeye çalyoruz. Vatandalar her türlü skntlarnda bize bir telefon kadar yaknlar. diye konutu.

Youn bakm gerektirecek bir durumu olmayan hastalara evde ilaç tedavisi uygulandn belirten Gören, bu ilaçlarn l ve lçe Salk müdürlüklerinin koordinasyonu ile temin edildiini kaydetti.

Gören, hastalara evde kaldklar süreçte ilaçlarn nasl kullanacaklar konusunda da yardmc olduklarn anlatarak öyle konutu:

laç kullanm, beslenme, salk durumlarnn kötülemesi halinde hangi yolu izlemeleri gerektii, evde temasl olduklar kiilerde ikayet balarsa ilaç teminini salanmas, her türlü skntlarnn maddi ve manevi olarak giderilmesi konularnda destek salyoruz. Tüm halkmz 0412 6060980 numaral danma hattndan bize ulaabilir, merak ettikleri sorular sorabilir.

HER GELEN TELEFONA CEVAP VERYOR, SORUNLARA çÖZÜM BULMAYA çALIIYORUZ

Pandemi Kriz Merkezi sorumlusu Dr. Hülya Batgi ise Kovid-19a yakalanan vatandalara daha iyi hizmet sunabilmek için çaltklarn belirtti.

Sadece merkezde deil ilçe, köy ve mezralardaki vatandalarn da kurulan telefon hatt sayesinde kendileriyle iletiime geçtiini dile getiren Batgi, vatandalarn sorunlarn annda çözmek için çaltklarn aktard.

lk günlere oranla gelen çar saysnda ciddi anlamda art yaandn anlatan Batgi, unlar kaydetti:

Kovid-19 hastalar, kanser hastalar, yallar korku içinde bizi aryorlar. Ne yapacaklarn, nasl ilaç kullanacaklarn soruyorlar. Karantina sürecinde rahatsz olduklarnda, ikayetleri arttnda da ne yapmalar gerektii ile yönlendirme yapyoruz. Bizden yardm bekliyorlar. Her gelen telefona cevap veriyor, sorunlara çözüm bulmaya çalyoruz.

TEDAV SÜRECN ANLATIYORUZ

Hasta zaten 112 Acil Servisi aryor ama aramayan vatanda da biz 112ye yönlendirip hastaneye naklini salyoruz. diyen Batgi, evden çkamayanlar, durumu arlaan, belirtiler görülen vatandalara filyasyon ekiplerini yönlendirdiklerini aktard.

Sonucu pozitif çkan hastalar da 10 gün boyunca arayarak durumlarn takip ettiklerini bildiren Batgi, nsanlar sürecin nasl ileyeceini bilmiyor, çok korkuyorlar. Onlarn bu hastal daha salkl bir ekilde atlatmalarn salyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git