Sağlık ekibine 10 araç tahsisi

Diyarbakır'da Kovid-19 ile mücadele için sağlık ekiplerine 10 taksi tahsis edildi

Haberler 01.10.2020 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ile mücadelede görevli salk ekiplerinin kullanm için 10 taksi tahsis edildi.

Diyarbakr oförler ve Otomobilciler Odas ile Ticari Taksiler Kooperatifi Bakanlnca kentte Kovid-19 ile mücadeleyi sürdüren filyasyon ekibinin kullanm amacyla 10 taksiyi l Salk Müdürlüüne tahsis etti.

Diyarbakr Vali Yardmcs Fatih Cdrolu, yapt açklamada, taksicilerin gönüllü olarak, hiçbir ücret talep etmeden salk çalanlaryla çalmaya baladn söyledi.

Filyasyon ekiplerinin sürekli sahada vatandalarla bir arada görev yaptn dile getiren Cdrolu, bu nedenle araç ve oföre de ihtiyaç duyulduunu aktard.

Diyarbakr oförler ve Otomobilciler Odas ile Ticari Taksiler Kooperatifi Bakanlnn filyasyon ekipleri için 10 arac 7 gün 24 saat salk görevlilerinin kullanmna tahsis ettiini dile getiren Cdrolu, Bunun yan sra Elimizden ne gelirse yannzdayz. dediler. Bizi gururlandrdlar, yalnz brakmadlar. Bu önemli süreçte Diyarbakr ve Türkiyede ilkleri yayoruz. Sar taksilerimiz 7 Eylülden bu yana 3 haftadr vatandamzn hizmetinde. dedi.

Cdrolu, Diyarbakr oförler ve Otomobilciler Odasna ve Ticari Taksiler Kooperatifi Bakanlna teekkür ederek bu gemide bir ve beraber olunduunu vurgulad.

Dayanmayla salgn sürecinin alacan dile getiren Cdrolu, Tüm Türkiye, tüm vatandalarmz bu konuda duyarllk gösterip kurallara uyarsa inallah daha iyi olacaz. diye konutu.

- Elimizden ne gelirse Diyarbakr halkmz için hazrz

Ticari Taksiler Kooperatifi Bakan Mehmet Yalçn da pandemi sürecinde salk çalanlarna destek olacaklarn belirterek esnaf olarak devletin yannda olduklarn söyledi.

Kentteki filyasyon ekiplerine destek vermek için taksicilerin hazr olduunu anlatan Yalçn, Pandemi sürecinde salk tekilatmzn, Diyarbakr halknn çok zorlu bir süreçten geçtiini görüyoruz. Biz de taksici esnaf olarak az da olsa bu sürece destek vermek istedik. ifadelerini kulland.

Yalçn, bu amaçla günde 10 araç tahsis ettiklerini aktararak Bu araçlarla salk personelimiz, filyasyon ekiplerimiz ev ev dolap hizmet sunuyorlar. Esnaf ve oförler olarak elimizden ne gelirse Diyarbakr halkmz için hazrz. diye konutu.

- Gerekirse 100 araç daha tahsis ederiz

Diyarbakr oförler ve Otomobilciler Odas Bakan Stk Erge ise Kovid-19 ile mücadele kapsamnda filyasyon ekiplerinin çalmalarna ticari taksilerle gönüllü destek vereceklerini kaydetti.

Temennilerinin, salgnn bir an önce bitmesi olduunu dile getiren Erge, çok ükür devletimiz, Salk Bakanlmz büyük, hastalkla mücadelenin üstesinden gelebiliyorlar. Biz sadece katkmz olsun istedik. Sa olsun esnafmz bizi yalnz brakmayp her türlü yardm salad. Kendilerine sonsuz teekkürlerimizi sunuyoruz. 10 araç tahsis ettik. Gerekirse 100 araç daha tahsis ederiz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git