Sosyal medya vurguncuları!

6 ilde sosyal medya dolandırıcılarına operasyon yapıldı, 19 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda SİM ve Banka kartı ele geçirildi.

Haberler 25.12.2021 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakr merkezli 6 ilde, sosyal medyada takipçileri çok olan hesaplar ele geçirip, bunlarn üzerinden yatrm vaadi ile dolandrclk yaptklar tespit edilen 19 üpheli, polisin düzenledii operasyonla gözaltna alnd.

l Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü ekipleri, sosyal medyadan yatrm vaadi ile dolandrldklarn belirten kiilerin ikayeti üzerine harekete geçti.

HESAPLARI ELE GEçREN HACKERLER

Ekipler, hacker olarak tabir edilen üpheliler tarafndan sosyal medya fenomenlerinin, tüzel kiilerin ve çok sayda takipçisi bulunan makam sahiplerinin sosyal medya hesaplarnn ele geçirildiini, buradan haksz kazanç elde edildiini tespit etti.

30 SORUTURMA DOSYASI BRLETRLD

çalmasn derinletiren ekipler, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn koordinesinde ülke genelinde ve kentteki 30 soruturma dosyasn birletirip, üphelilerin kimliini belirledi. Harekete geçen ekipler, bugün ehit Selçuk Paker ismi verilen operasyon düzenledi.

6 LDE E ZAMANLI OPERASYON

Diyarbakr, Isparta, Ankara, Mersin, Tekirda ve zmirde e zamanl basknlarda aralarnda dolandrclk eylemlerini organize ettii deerlendirilen M.M.A.nn da olduu 19 üpheli, gözaltna alnd.

çOK SAYIDA SM VE BANKA KARTI BULUNDU

Ispartada gözaltna alnan M.M.A.nin adresinde yaplan aramada 2 kilo esrar, 3 hassas terazi, cep telefonu ve dolandrclk eyleminde kullanlan muhtelif banka kartlar bulundu. Örgüt içerisinde hacker olarak tabir edilen E.Ü.nün Tekirdadaki evinde laptop, cep telefonu ve sim kartlar ele geçirilirken, hesapç olarak tabir edilen M.M.T.nin adresinde 1 tezkeresiz av tüfei ve 123 kartu, cep telefonu, sim kart ve banka kartlar bulundu.

HESAPçI KONUMUNDAK KLER

Yine hesapç konumundaki üpheli M.A.P.nn ikametinde 1 av tüfei, cep telefonu, sim kart ve banka kartlar ile hesapç C.K.nin adresinde 1 ruhsatsz tabanca ve tabancaya ait 2 arjör ve 25 mermi, cep telefonu, sim kartlar ve banka kartlar ele geçirildi.

Polisin 19 adreste yapt aramalarda toplam 24 cep telefonu, 29 sim kart ve bu sim kartlara ait 16 sim kart blou, 31 banka kart, kredi kart, 1 hafza kart ve 3 flash bellek ele geçirildi. üphelilerin emniyetteki ilemleri sürüyor.

Ana Sayfaya Git