Sosyal medya vurguncuları!

6 ilde sosyal medya dolandırıcılarına operasyon yapıldı, 19 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda SİM ve Banka kartı ele geçirildi.

Sosyal medya vurguncuları!

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır merkezli 6 ilde, sosyal medyada takipçileri çok olan hesapları ele geçirip, bunların üzerinden yatırım vaadi ile dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen 19 şüpheli, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medyadan yatırım vaadi ile dolandırıldıklarını belirten kişilerin şikayeti üzerine harekete geçti.

HESAPLARI ELE GEÇİREN HACKERLER

Ekipler, 'hacker' olarak tabir edilen şüpheliler tarafından sosyal medya fenomenlerinin, tüzel kişilerin ve çok sayıda takipçisi bulunan makam sahiplerinin sosyal medya hesaplarının ele geçirildiğini, buradan haksız kazanç elde edildiğini tespit etti.

30 SORUŞTURMA DOSYASI BİRLEŞTİRİLDİ

Çalışmasını derinleştiren ekipler, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde ülke genelinde ve kentteki 30 soruşturma dosyasını birleştirip, şüphelilerin kimliğini belirledi. Harekete geçen ekipler, bugün 'Şehit Selçuk Paker' ismi verilen operasyon düzenledi.

6 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Diyarbakır, Isparta, Ankara, Mersin, Tekirdağ ve İzmir'de eş zamanlı baskınlarda aralarında dolandırıcılık eylemlerini organize ettiği değerlendirilen M.M.A.'nın da olduğu 19 şüpheli, gözaltına alındı.

ÇOK SAYIDA SİM VE BANKA KARTI BULUNDU

Isparta'da gözaltına alınan M.M.A.'nin adresinde yapılan aramada 2 kilo esrar, 3 hassas terazi, cep telefonu ve dolandırıcılık eyleminde kullanılan muhtelif banka kartları bulundu. Örgüt içerisinde 'hacker' olarak tabir edilen E.Ü.'nün Tekirdağ'daki evinde laptop, cep telefonu ve sim kartları ele geçirilirken, 'hesapçı' olarak tabir edilen M.M.T.'nin adresinde 1 tezkeresiz av tüfeği ve 123 kartuș, cep telefonu, sim kart ve banka kartları bulundu.

HESAPÇI KONUMUNDAKİ KİŞİLER

Yine 'hesapçı' konumundaki şüpheli M.A.P.'nın ikametinde 1 av tüfeği, cep telefonu, sim kart ve banka kartları ile 'hesapçı' C.K.'nin adresinde 1 ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 2 şarjör ve 25 mermi, cep telefonu, sim kartlar ve banka kartları ele geçirildi.

Polisin 19 adreste yaptığı aramalarda toplam 24 cep telefonu, 29 sim kart ve bu sim kartlara ait 16 sim kart bloğu, 31 banka kartı, kredi kartı, 1 hafıza kartı ve 3 flash bellek ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz