2 ayda İdlib'de 487 sivili öldürdü

Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne saldırılarında 26 Nisan-23 Haziran arasında 487 sivil öldü.

Haberler 25.06.2019 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriye nsan Haklar A (SNHR), Bear Esed ve destekçilerinin dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine 26 Nisan-23 Haziran arasnda gerçekletirdii saldrlarda 487 sivilin hayatn kaybettiini, bin 495 sivilin yaralandn bildirdi.

SNHR raporunda, Esed rejimi ordusu ve ran destekli yabanc teröristlerden oluan rejim güçleri ile Rusyann, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine yönelik saldrlarnn sürdüü anmsatld.

An raporunda, rejim güçleri ve Rusyann saldrlarnda 26 Nisan-23 Haziran arasnda 118i çocuk, 92si kadn toplam 487 sivilin hayatn kaybettii bilgisine yer verildi.

Raporda, söz konusu dönemde çou kadn ve çocuktan oluan bin 495 sivilin yaraland ifade edildi.

En çok bombalanan sivil yerleimler

Esed rejimi ve destekçileri 26 Nisan-23 Haziran arasnda dlibin güney krsal, Hama ilinin kuzey krsal ve Lazkiye ili krsalnda çok sayda yerleime hava ve kara saldrlar düzenledi.

Buna göre rejim ve destekçilerinin söz konusu sürede en çok hedef ald noktalar öyle:

dlib: Kefrenbil, Serakib, Maaratinuman ve Han eyhun ilçeleri, Tamaniye, Kensafra ve Bdama beldeleri ile Habit, Cuzef, Kefer Battih, Sfuhen,blin, Ureynibe, Marand, Han Es Sübül, Marzita, El Mastume, Hi, Marrethrme, Binin, El Erbain, Has, Bara hsam, Babulin, Kirsaa ve Kefer Sicne köyleri.

Hama: Kefer Zita ve Latamine ilçeleri, Arbain beldesi ile Rekaya, Hsraya, Tel Meleh, Cubbeyn, Zekat ve Huveyz köyleri.

Lazkiye: Kebine ve Maraan köyleri

Ana Sayfaya Git