İdlib'de askeri konvoya saldırı

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "İdlib'de 9 Numaralı Gözlem Noktası'na intikal esnasında konvoyumuza bir hava saldırısı düzenlenmiş, 3 sivil ölmüş, 12 sivil yaralanmıştır." denildi.

Haberler 20.08.2019 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyenin dlib kentindeki 9 Numaral Gözlem Noktasna intikal etmekte olan Türk askeri konvoyuna yönelik hava saldrs düzenlendii, 3 sivilin yaamn yitirdii, 12 sivilin de yaraland bildirildi. Milli Savunma Bakanlnca saldr knanrken, gerekli tedbirlerin ivedilikle alnmas istendi.

Milli Savunma Bakanlndan yaplan açklamada, dlib bölgesinde Rusya Federasyonu ile yaplan mevcut mutabakat ve anlamalara aykr olarak Rejim tarafndan gerçekletirilen ve sivil, masum insanlara büyük zararlar vererek giderek insanlk dramna dönüen operasyonlarn, Rusya Federasyonu makamlarna yaplan tüm uyarlara ramen devam ettii belirtildi.

Söz konusu operasyonlarn mutabakat ve anlamalara aykr yürütüldüüne vurgu yaplan açklamada, unlar kaydedildi:

Mutabakat ve anlamalara aykr yürütülen bu operasyonlar sonucunda ikmal yollarnn kesilme tehlikesiyle kar karya kalan 9 Numaral Gözlem Noktasnn güvenliini salamak, ikmal yollarn açk bulundurmak ve bölgedeki sivil/masum insanlarn can kaybn önleyerek taraflar arasndaki gerginlii azaltmak maksadyla, 19 Austos 2019 günü saat 05.30da, koordinasyon için önceden Rusya Federasyonu tarafna bilgi verilerek bölgeye bir kuvvet intikali balatlmtr. Söz konusu intikal esnasnda konvoyumuza, saat 08.55te bir hava saldrs düzenlenmi, saldrda konvoy bölgesinde bulunan 3 sivil ölmü, 12 sivil yaralanmtr. Mevcut anlamalara ve Rusya Federasyonu ile aramzdaki i birlii ve diyaloga aykr olan bu saldry iddetle knyor, meru müdafaa haklarmz sakl kalmak kaydyla, tekrar etmemesi için gerekli tedbirlerin ivedilikle alnmasn bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git