İdlib'de sağlık merkezi ve doğum hastanesi vuruldu

Suriye'de Esed rejimi ve destekçileri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içinde düzenlediği yoğun kara ve hava saldırılarında birer acil sağlık ile ambulans merkezi ve bir doğum hastanesi hedef alındı.

Haberler 30.04.2019 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi ve destekçileri, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içinde yer alan sivil yerleimlere gece geç saatlerde youn kara ve hava saldrlar düzenledi.

Esed rejimi ile ran destekli yabanc terörist gruplardan oluan rejim ordusu, gece saatlerinde dlib Gerginlii Azaltma Bölgesi snrlar içinde Hama ilinin bat krsalndaki El Huveyz, El Huveyce, El Tüveyne, Cisir Beyt Er Ras ve El Kirkat köyleri ile Madik Kalesi beldesine, kuzeyinde Latamne ilçesine top, havan ve roket gibi karadan karaya silahlarla yüzlerce saldr düzenledi.

Salk ve ambulans merkezi ile doum hastanesi vuruldu

Dier yandan, Hamann batsnda Madik Kalesi beldesi ve Kuri köyüne iki sava uça saldr düzenledi.

Hamann krsalndaki Latamnede acil salk hizmeti merkezi ve ambulans merkezi ile Madik Kalesi beldesindeki bir kadn doum hastanesi hedef alnarak hizmet d brakld.

Madik Kalesini hedef alan hava saldrlarnn ardndan yerleimde kalan az sayda sivil de beldeden göç etmek zorunda kald.

Muhaliflere ait uçak gözlemevi sosyal medya hesabndan, Madik Kalesi beldesi ile Kuri köyüne düzenlenen hava saldrlaryla ilgili Lazkiyedeki Hmeymim Üssünden Rus sava uça kalk yapt. bilgisini paylat.

Son bir haftada düzenlenen saldrlarda 18 sivil hayatn kaybetti

dlib ve Hama illerindeki sivil yerleimlere son bir haftada düzenlenen saldrlarda en az 18 sivil hayatn kaybetti.

Rejim güçleri, Türkiye ile Rusya arasnda söz konusu bölgedeki atekesi salamlatrmak için 17 Eylül 2018de Soçide imzalanan mutabakata ramen saldrlarna devam ediyor.

Astana anlamalar çerçevesinde, Esed rejiminin garantörü olan Rusyann rejim saldrlarn önleme yükümlülüü bulunuyor. Askeri muhalifler ise Soçi mutabakatnn öngördüü bölgeden ar silahlarn 10 Ekim 2018de çekmiti.

Ana Sayfaya Git