İdlib'den kaçan Suriyelilerin kış şartlarında yaşam mücadelesi

Suriye’de, rejimin İdlib kenti ile kırsalına havadan ve karadan düzenlediği saldırılar nedeniyle evlerini bırakıp Türkiye sınırına yakın bölgelere gelerek yerleşen aileler, kışın ağır şartlarında yaşama tutunmaya çalışıyor.

Haberler 29.12.2019 - 23:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Rejimin dlib kenti ile krsalna düzenledii saldrlar nedeniyle evlerini geride brakarak daha güvenli gördükleri Türkiye snr yaknlarna gelen aileler, kurduklar derme çatma çadrlarda yaamlarn sürdürüyor. çounluu kadn ve çocuklardan oluan ailelere, sürekli yenileri ekleniyor. Yeni gelenler, younluk nedeniyle bölgede çadr kuracak ve yerleecek alan bulma sknts yayor.

YAKLAIK, 250 BN NSAN

Saldrlar nedeniyle özellikle Marat El Numan ve Serakib bölgesi boaltlm durumda. Türk Kzlay Bakan Kerem Knk, dlib ve bölgesinde yapt incelemenin ardndan, yurda dönerken Hatayn Reyhanl ilçesi Cilvegözü Gümrük Kapsnda açklama yapt. Knk, iki yerleim alannn da hayalet ehre dönütüünü söyledi. Köylerle beraber yaklak 250 bin insann Türkiyeye yakn bölgelere sndn belirten Knk, Bunlar arlkl olarak camilere, okullara ve çadr kentlerdeki akrabalarn yanlarna snm durumdalar. Fakat halen açklarda kalan, özellikle zeytin aaçlar altnda çamurun içerisinde bekleyenler var dedi.

HEREYE RAMEN çOCUKLARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Bölgeye yerleen ailelerin bazlarnn çocuklarnn ayaklarnda ayakkab olmad görüldü. çocuklarn her eye karn yüzleri gülerken, bölgede yaayanlar, ihtiyaçlar olan yardm malzemelerinin acil olarak ulatrlmasn istiyor.

Ana Sayfaya Git