İdlib'in sesini duyuran Enes Diyab, Rus saldırısında öldü

Suriye'de Sivil Savunmanın basın çalışmalarını yürüten ve AA için de serbest habercilik yaparak İdlib'in sesini dünyaya duyuran Enes Diyab, Rusya'nın hava saldırısında yaşamını yitirdi.

Haberler 22.07.2019 - 11:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Sivil Savunmann (Beyaz Baretliler) medya çalmalarn yürüten ve AA için de serbest habercilik yapan Enes Diyab, Bear Esed rejiminin destekçisi Rusyann dlibe düzenledii hava saldrsnda hayatn kaybetti.

Askeri muhaliflere ait uçak gözlemevinden alnan bilgiye göre, Hmeymim üssünden havalanan Rus sava uçaklar dlibin Han eyhun ilçesine hava saldrs düzenledi.

Sivil Savunmann medya çalmalarn yürüten ve AA için de serbest habercilik yapan Enes Diyab, memleketine düzenlenen bu saldrda görev bandayken yaamn yitirdi.

Diyab, geçen sene rejim saldrsnda ayandan yaralanm ve tedavisi Türkiyede yaplmt.

Diyabn dlibdeki saldrlarda çektii çok sayda fotoraf ve video, dünyann önde gelen basn yayn organlarnca yaymlanmt.

dlib Sivil Savunma Müdürü Mustafa Hac Yusuf, Diyabn ölümüne ilikin AAya yapt açklamada, Enes, Han eyhun kimyasal silah katliamnn görgü tanklarndand. Saldrlarn youn olduu bölgelerde korkusuzca çalrd. dlib ve Suriyenin durumunu dünyaya duyurmay iar edinmiti. dedi.

Yusuf, Diyabn ayandan vurulduktan sonra da memleketine dönerek ayn gayretle çalmay sürdürdüünü vurgulad.

22 yanda ve bekar Diyabn ailesi, dlibde ikamet ediyor.

Han eyhun ilçesi, son üç gündür rejim ve Rus güçleri tarafndan karadan ve havadan aralksz ekilde hedef alnyor.

Mustafa Hac Yusuf, dün AA muhabirine yapt açklamada, Han eyhunda sadece hayvanlar yayor olmasna ramen hava ve kara saldrlar durmad. Sava uçaklar iki günde onlarca hava saldrs düzenledi. Rejim ve destekçileri Han eyhunu haritadan silmeye çalyor. deerlendirmesini yapmt.

Han eyhun, 4 Nisan 2017deki kimyasal silah katliamyla dünyann gündemine oturmutu. Rejimin saldrsnda, 100den fazla sivil ölmütü.

- dlib Gerginlii Azaltma Bölgesindeki durum

Rejim güçleri, Rusyann yardmyla 17 Eylül 2018de Soçide Ankara ve Moskova yönetimleri arasnda imzalanan mutabakata ramen saldrlarna devam ediyor.

Söz konusu tarihten itibaren Esed rejimi ve destekçilerinin saldrlarnda 553 binden fazla sivil yerlerinden edildi. Suriye nsan Haklar A (SNHR), Bear Esed ve destekçilerinin, dlib Gerginlii Azaltma Bölgesine 26 Nisan-12 Temmuzda düzenledii saldrlarda 157si çocuk, 111i kadn 606 sivilin yaamn yitirdiini duyurmutu.

Ana Sayfaya Git