İran ile hamas ilişkisi tarihi!

"İran ile ilişkimiz, siyonist projeyi reddeden halklar, hükümetler ve partilerle yakın olan ittifakımızın bir parçasıdır. İran ile ilişkimiz hiçbir Arap veya Müslüman'a yönelik değil, işgale karşı çabaların birleştirilmesi kapsamındadır"

Haberler 27.07.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamas Siyasi Büro Bakan Yardmcs Salih el-Aruri, Hamas heyetinin rana gerçekletirdii ziyareti tarihi ve stratejik olarak nitelendirdi.

Hamasa ait El-Aksa televizyon kanalna konuan Aruri, tarihi ve stratejik olarak nitelendirdii Hamas heyetinin ran ziyaretinin, Filistin davas ve bölgenin son derece tehlikeli, karmak ve hassas süreçten geçtii dönemde gerçekletirildiini söyledi.

Aruri, ran ile ilikimiz, siyonist projeyi reddeden halklar, hükümetler ve partilerle yakn olan ittifakmzn bir parçasdr. ran ile ilikimiz hiçbir Arap veya Müslümana yönelik deil, igale kar çabalarn birletirilmesi kapsamndadr. Bizler, ran, Msr ve Suudi Arabistan da dahil olmak üzere bu ülkenin tüm bileenleri için savunma hattndayz. ifadelerini kulland.

Aruri, siyonizm ve bölgeyi srail igaline uygun dizayn etmeye çalan ABD hegemonyasna kar direni için ran ile tek yönlü ilikiyi gelitirmek istediklerini Tahrana net ekilde açkladklarn söyledi.

rann Gazzeye destek sunmaktan çekinmediini dile getiren Aruri, ablukaya ramen her türlü destei sunmaya hazr olduklarna iaret etti.

Aruri, Yüzyln Anlamas olarak bilinen ABDnin Orta Dou bar planna ilikin Arap ve slam dünyas halklarnn bu yönde oluturulacak, srailin de içinde bulunduu yeni eksenin karsnda olduunu vurgulad.

Aruri, bu yeni eksenin Orta Douda sraili normalletirmeye çaltna dikkati çekti.

- Hamasn ran ziyareti

Hamas Siyasi Büro Bakan Yardmcs Salih el-Aruri bakanlndaki Hamas heyeti, cumartesi günü balayan dört günlük ziyaret kapsamnda ran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali emhani ve ran lideri Ali Hamaneyin Uluslararas likiler Danman Ali Ekber Velayeti ile bir araya gelmiti.

ran devlet medyasna göre de Hamas heyeti ile görüen emhani, isim vermeden baz Arap ülkelerini Filistin direni gruplar ile destekçileri arasnda ihtilaf çkarmak ve srail ile i birlii yapmakla suçlamt.

Hamas heyeti, ayrca ran lideri Ali Hamaney ve ran Meclisi D likiler Stratejik Konseyi Bakan Kemal Harrazi ile görümütü.

Ana Sayfaya Git