İran restini çekti

İran Devrim Muhafızları'ndan ABD İHA'sının düşürülmesiyle ilgili açıklama: Sınırlarımıza saldıran her düşman yok edilecektir.

Haberler 21.06.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD insansz hava aracnn düürülmesine ilikin atfta bulunan Devrim Muhafzlar Ordusu Komutan Hüseyin Selami, Snrlar bizim krmz çizgimizdir. Snrlarmza saldran her dümana karlk verilecek ve yok edilecektir dedi.

Selami, Kürdistan Eyaleti 5400 ehit Ulusal Kongresinde yapt konumada, Amerikan HAsnn düürülmesine iaret ederek, Bugün sabah saatlerinde Devrim Muhafzlar Hava Kuvvetleri tarafndan, snrlarmz geçerek milli güvenliimizi tehdit eden bir düman casus uça düürülmütür. Bu ran milletinin dümanlara karlk verme yöntemidir diye konutu.

AMERKA CASUSU

Selami, Amerikann casus uçan düürmenin aikar, açk, kesin ve hzl bir mesaj içermekte olduunu belirterek, ran slam Cumhuriyeti snrlarnn savunucular bu topraklara yabanclar tarafndan yaplan her türlü taciz karsnda kararl olacaklardr. Snrlar bizim krmz çizgimizdir. Snrlarmza saldran her düman karlk görecek ve yok edilecektir. Dümanlarn tek yolu rann toprak bütünlüüne ve milli menfaatlerine sayg göstermesidirifadelerini kulland.

Devrim Muhafzlar Ordusu Komutan Selami hiçbir ülke ile savama niyetinde olmadklarn söyleyerek, Hiçbir ülke ile savama niyetinde olmadmz ilan ediyoruz. Ama sava için tamamen hazrlklyz ve bugünkü olay bu mesajn açk bir göstergesidir dedi.

Tahran, ABDye ait insansz hava aracnn ran hava sahasn ihlal ettiini iddia etmiti, ABD bu iddialar yalanlamt.

Ana Sayfaya Git