İran’da silahlı çatışmalar

İran devlet televizyonu "silahlı" bazı göstericilerin öldürüldüğünü teyit etti

Haberler 04.12.2019 - 09:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran devlet televizyonu, benzin zammna tepki gösterileri srasnda güvenlik güçleriyle silahl çatmaya girdii iddia edilen baz kiilerin öldürüldüünü dorulad.

ran devlet televizyonunun, ngiltereden Farsça yayn yapan televizyon kanallarnn protestolardaki rolüne ilikin yaynlad haberde, Mahehr, iraz ve Behbehan kentlerinde kaosçu olarak adlandrlan bir grup protestocunun öldürüldüü teyit edildi.

Mahehr kentinde silahl bölücü gruplarn baz yollar kestii ve kentteki petrokimya tesisine girerek patlatmaya çalt ileri sürülen haberde, Mahehrde bir saat boyunca silahlanm kaosçular silahl sava balattlar. Bu artlarda da güvenlik güçleri halkn güvenliini salamak adna harekete geçti. ifadelerine yer verildi.

ran devlet televizyonunun haberinde ayrca barçl gösterilere katlan baz vatandalarn ise birtakm üpheli kiilerce açlan ate sonucu hayatn kaybettii iddia edildi.

- Af Örgütü: Gösterilerde 208 kii öldü

ABD yaptrmlarnn da etkisiyle ekonomik açdan zor günler geçiren ran halk, 15 Kasmda benzine 3 kat zam yapldnn açklanmasnn ardndan ülkenin birçok kentinde protestolara balamt.

Gösterilerde, birçok kentte kamu binalar, bankalar, benzin istasyonlar ve marketler tahrip edilmi, yaklak 7 bin kiinin gözaltna alnd belirtilmiti. Uluslararas Af Örgütü, gösterilerde en az 208 kiinin öldüünü duyurmutu.

- ran, ngiltereden yayn yapan televizyon kanallarn suçluyor

ran, Londradan Farsça yayn yapan Iran International ve BBC Farsça ve Manoto gibi televizyon kanallarn ülkedeki benzin zamm gösterilerini kkrtmakla suçluyor.

Tahran yönetimi, iddet içerikli eylemler düzenleyen göstericileri tevik ettii gerekçesiyle Iran Internationaln etkili ve kilit isimlerinin ülkedeki mal varlklarn dondurmutu. stihbarat Bakanl da Suudi Arabistan tarafndan finanse edildii öne sürülen kanala görüntü gönderdii tespit edilen kiilerin gözaltna alndn açklamt.

Ana Sayfaya Git