'İran'la savaş ABD ve müttefikleri için korkunç olur'

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Şemhani, "Muhtemel savaş ABD ve müttefikleri için korkunç olacak. İran'ın elinde vekalet savaşı dahil birçok araç var" dedi.

Haberler 21.08.2019 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali emhani, muhtemel bir savata kullanmak üzere Tahrann vekalet sava dahil birçok araca sahip olduunu ve savan ABD ile bölgedeki müttefikleri için korkunç olacan söyledi.

ABDnin NBC News televizyonuna konuan emhani, nükleer anlama, ran ile ABD ve Basra Körfezindeki müttefikleri arasndaki gerginlie ilikin deerlendirmelerde bulundu.

ABDnin nükleer anlamadan çekilmesinden sonra randa birçok kiinin nükleer anlamann bir hata olduunu düünmeye baladn ifade eden emhani, kendisinin de onlardan biri olduunu dile getirdi.

ran müzakere masasna oturmayacak

ABDyi bölgede gerginliin kayna ve saldrgan olarak niteleyen emhani, Washington yönetiminin azami bask politikasyla hedefinin müzakere olmadn ve ran teslim almaya çaltn ifade etti.

emhani, ran, ABD bask politikas izledii sürece asla müzakere masasna oturmayacak. dedi.

ABDnin politikalar sraili ykma götürüyor

rann sraili yok etmek isteyip istemediinin sorulmas üzerine Tahrann böyle bir niyetinin olmadn söyleyen emhani, srailin akbetini Filistin halk belirleyecektir. ifadesini kulland.

ABD yönetiminin Kudüsü bakent ilan etmesi ve Yüzyln Anlamas gibi politikalarnn sraili ykma doru götürdüüne dikkati çeken emhani, Ben, sahadaki gerçekleri görmeyen ülkenin, srailin yok olmasn istediine inanyorum. Onlar, Kudüsü srailin bakenti ilan ettiler. Onlar, Yüzyln Anlamas adn verdikleri projeyi uygulama peindeler. diye konutu.

rann vekalet sava kart

ran ile ABD arasndaki gerginliin savaa dönüme ihtimalinin düük olduunu vurgulayan emhani, unlar kaydetti:

Muhtemel sava, ABD ve müttefikleri için korkunç olacak. rann elinde vekalet sava dahil birçok araç var. ABDnin bölgede ve dünyada zedelenmi imajnn daha fazla yklacana dair hiçbir üphe yok. (Bu durumda) bizi neden savala tehdit ediyorlar?

Ana Sayfaya Git