İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular açlık grevine başladı

İsrail hapishanelerindeki bir grup Filistinli tutuklu, hapishane koşulları ve cep telefonu sinyallerini kesici cihazların kurulmasını protesto için açlık grevine girdi.

Haberler 08.04.2019 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail hapishanelerindeki bir grup Filistinli tutuklu, hapishane artlar ve sinyal kesici cihazlarn yerletirilmesini protesto için açlk grevine balad.

srailin Maariv gazetesinin haberine göre, bir grup Filistinli tutuklu, hapishane artlar ve cep telefonlar sinyalini kesici jammer cihazlarnn kaldklar yerlere yerletirilmesini protesto için açlk grevine balad.

SRAL CEZAEVLER

srailin Haaretz gazetesinin dünkü haberine göre, srail Hapishaneler daresi, Filistinli tutuklu temsilcileriyle bugün açlk grevi yapmamalar konusunda anlama yapmaya çaltn aktarmt.

Haberde, pazar günü açlk grevi yapmamalar ve protesto düzenlememeleri karlnda jammerlerin kaldrlmas talebinin kabul edilecei ancak bunun srail Savunma Bakanlnca henüz kabul edilmedii belirtilmiti.

srail Kamu Güvenlik Bakan Gilad Erdan ise dün akam Twitter hesabndan yapt açklamada, jammerlerin kaldrlmas yönünde Filistinli tutuklularla bir anlamaya varldna ilikin haberleri yalanlad.

srail hapishanelerindeki Filistinli tutuklular, sinyal kesici jammer cihazlarnn, salk durumlarnda ciddi olumsuz etkilere yol açtn ifade ediyor.

Ana Sayfaya Git