İsrail kurşunu Gazzeli çocuğun kafatasını parçaladı

Anne Semah Ebu Neca: "Hiçbir zaman bu kadar çirkin bir şekilde öldürüleceğini düşünmemiştim" "Eğer bu bir Yahudi çocuk olsaydı dünya ayağa kalkardı"

Haberler 02.07.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HAN YUNUS srail askerlerinin Gazze snrndaki barçl gösterilere müdahalesi srasnda bandan vurularak ehit olan 12 yandaki Yasir Ebu Neca, ksa hayatna birçok ac sdrd.

Ebu Neca ailesinin 18 yl süren erkek çocuk özlemi Yasirin doumuyla sona ermiti ancak ailenin bu sevinci ksa sürdü.

Ailesiyle küçücük yanda birçok skntya göüs geren Yasir, cuma günü katld Büyük Dönü Yürüyüü kapsamndaki gösterilerde srail keskin nianclar tarafndan kullanlmas yasak olan tahrip uçlu mermiyle bandan vuruldu.

Yasirin kafatas parçalanm küçük bedeni, annesi sosyal medyada fotorafn görene kadar Han Yunus kentindeki Avrupa Hastanesi morgunda kimlii meçhul olarak 3 saat bekledi.

- srailin sebep olduu aclar

srail, Eylül 2006da dünyaya gözlerini açan bu küçük Filistinli çocuu ksa hayatnda 3 kez evsiz brakt.

srailin 2008, 2012 ve 2014 yllarnda Gazzeye düzenledii saldrlarda birçok aile gibi Ebu Neca ailesinin evleri de ykld.

Yasirin amcas Heysem, Filistinde 2000 ylnda patlak veren Aksa ntifadasnda, dier amcas Basil ise srailin 2014te Gazzeye düzenledii saldrlarda hayatn kaybetti.

AA muhabirine yaadklarn anlatrken derin acs her halinden belli olan ve yana yana alayan anne Semah Ebu en-Neca, olunun yerinin baka olduunu, ona her konuda güvendiini belirtti.

- Bu kadar çirkin bir ekilde öldürüleceini düünmemitim

Yasirin düzenli olarak Büyük Dönü Yürüyüü eylemlerine katldn anlatan anne Ebu Neca, Hiçbir zaman bu kadar çirkin bir ekilde öldürüleceini düünmemitim. dedi.

Olunu vuran merminin ban tamamen parçaladn aktaran Ebu Neca, Masum bir çocuun ne günah vard? Olum küçüktü, dier çocuklar gibi oyun oynard. Büyük Dönü Yürüyüüne katlmas igal askerleri için bir tehdit unsuru tekil etmiyordu. diye yakard.

Ebu Neca, Yasiri en iyi ekilde yetitirdiini, baarlaryla ve iyi olduunu gördükçe mutlu olduunu anlatt.

Olunun öldürüldükten sonra birkaç saat kimlii belirsiz olarak Han Yunustaki hastanenin morgunda bekletildiini ifade eden Ebu Neca, sosyal medyada Yasirin fotorafn görünce hemen tandn ve emin olmak için derhal hastaneye yöneldiini söyledi.

Ebu Neca, Yasiri kafatas parçalanm halde görünce dehete dütüünü dile getirerek, masum bir çocua kar kullanm yasaklanm olan tahrip uçlu mermiyle ate edilmesinin vicdana aykr olduunu dile getirdi.

- Eer bu bir Yahudi çocuk olsayd dünya ayaa kalkard

Acl anne, Olumun ehit olduu andaki kanl manzaray dünyadaki hiçbir vicdann kabul edebileceini düünmüyorum. Eer bu bir Yahudi çocuk veya Filistinli olmayan bir çocuk olsayd dünya ayaa kalkard. diye konutu.

Dünyann srailin cinayetlerine ve insanla kar iledii suçlar seyrettiini, bunlara kar sessiz kaldn ve harekete geçmediini kaydeden anne Ebu Neca, son olarak unlar söyledi:

Niçin dünya abluka yüzünden, igalci güçlerin kurunlaryla ard ardna öldürülen çocuklara kar susuyor, harekete geçmiyor. Ömrünün baharnda çocuklar gidiyor Bu ne zamana kadar devam edecek.

- Büyük Dönü Yürüyüü

Filistinliler, 30 Mart Toprak Gününden bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda Büyük Dönü Yürüyüü ad altnda barçl eylemler düzenliyor.

srail askerleri ise sürgün edildikleri topraklarna geri dönmeyi ve 2006dan beri Gazzeye uygulanan hukuksuz ablukann kaldrlmasn talep eden sivil halkn üzerine gerçek mermilerle ate açyor.

Gazze snrnda 30 Marttan bu yana devam eden barçl gösterilerde 135 Filistinli srail askerlerinin saldrlar sonucu ehit oldu, 15 binden fazla Filistinli yaraland.

Ana Sayfaya Git