İsrail sonunda itiraf etti! 'Biz vurmuştuk!'

Suriye’de kuruluş aşamasındaki nükleer reaktörün vurulması, 11 yıl sonra açıklığa kavuştu. Videolar ve fotoğraflar yayımlayan İsrail ordusu, saldırıyı düzenlediğini itiraf etti.

Haberler 22.03.2018 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

6 Eylül 2007de Suriyede düzenlenen ve o dönem dünya kamuoyunu sarsan hava saldrsnn faili yaklak 11 yl sonra belli oldu. Saldry üstlenen srail ordusu, olayn videolarn ve fotoraflarn bugün dünya kamuoyuyla paylat.

srail ordusu, Suriyenin bakenti amn 450 kilometre kuzeydousundaki Deyr Ez Zor bölgesinde yer alan ve 2007 sonunda faaliyete geçmesi beklenen tesisi 8 F-15 uçayla vurduunu açklad.

Nükleer reaktör olduuna inanlan tesisin yllar içinde gelitirildii savunulan açklamada, srail ordusunun, 2004 sonunda Deyrizordaki bu tesisin gelitirilmesine yardm eden yabanc uzmanlardan bilgi edinmeye balad kaydedildi.

SRAL TRAFI

Açklamada, Suriyenin plütonyum üretmek için reaktör ina etmesine yardm edenin Kuzey Kore olduu ileri sürüldü.

Hava Kuvvetleri Komutan Tümgeneral Amikam Norkin de Suriyede mevcut kargaann hava saldrsn hakl çkardn savunarak bu bölgenin daha sonra DEAn eline geçtiini dile getirdi.

2007deki saldrnn ardndan Suriye sraili suçlam, ancak vurulan hedefle ilgili detay vermemiti.

srailin bu itiraf niye imdi yapt büyük bir soru iareti olutururken, Tel Avivden bugün yaplan açklamada saldrnn bugün rana mesaj olduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git