İsrail’in ahlaksızlığı bitmiyor

İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Ahmed el-Mudellel, Filistinli kadın tutukluların gözetlenmesinin şerefe karşı işlenmiş bir suç olduğunu söyledi

Haberler 25.09.2018 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazze eridindeki Filistinli gruplar, srailin Filistinli kadn tutuklularn çkt hapishane avlusunda kamera kayd almaya balamasna tepki olarak, Filistinli tutuklularla dayanma gösterisi düzenledi.

Hamas ve slami Cihad Hareketleri ile Filistin Halk Kurtulu Cephesi (FHKC) tarafndan yaplan çarlarn ardndan Gazzede düzenlenen gösteride, Esirlerimiz sizinleyiz, Taleplerini alana kadar esirlere desteiz gibi srail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek ifadeleri yer alan pankartlar tand.

- KADINLARIN GÖZETLENMES EREFE KARI LENM SUç

slami Cihad Hareketi yetkililerinden Ahmed el-Mudellel, srail hapishanelerindeki kadn ve erkek Filistinlilere yönelik, idari tutuklama ve farkl ekillerde sistematik suç ilendiini söyledi.

srailin kadn tutuklular kamera ile gözetleyerek yeni bir insan haklar ihlaline daha imza attn, bunun erefe kar ilenmi bir suç olduunu belirten Mudellel, Filistinli tutuklulara desteklerini sürdüreceklerini vurgulad.

Hamasa bal Esirler Enformasyon Merkezi Müdürü Nahid el-Fahuri, eylemde yapt konumada, Bugün srail hapishanelerinde tutulan kadn ve erkek esirlerimize destek olmak için toplandk. diyerek tutuklularn srail hapishane idaresinin bask ve yasaklamalarndan ciddi ekilde madur olduklarn belirtti.

srailin Filistinli tutuklulara yönelik son insan haklar ihlallerinden birinin Hasharon Cezaevinde kadnlar bölümünün avlusunda kamera kayd yaplmas olduunu söyleyen Fahuri, bunun kadnlarn özel hayatlarnn ihlali anlamna geldiini ve tepki olarak 20 gündür avluya çkmadklarn ifade etti.

Fahuri, uluslararas insan haklar kurulularn srail hapishanelerinde olanlar konusunda sorumluluunu üstlenmeye çard.

Filistinli kadn tutuklular daha önce sraille anlaarak kameralarn üzeri kuma parçasyla örtülerek görüntü alnmasn engellemiti. srail cezaevi yönetimi ise 5 Eylülde tekrar görüntü almaya balamt. Bu uygulamaya tepki olarak kadn mahkumlar avluya çkmay reddediyor.

Ana Sayfaya Git