AB Komisyonu'nun yeni başkanından İtalya'ya ziyaret

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanlığına seçilen Ursula von der Leyen, Roma'da İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile görüştü.

Haberler 03.08.2019 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Avrupa Birlii (AB) Komisyonu Bakanlna yeni seçilen Ursula von der Leyen, bakanl döneminde AB üyelerine düzensiz göç ve iltica konularnda yeni bir anlama önermek istediini söyledi.

AB Komisyonu Bakan seçilen von der Leyen, çkt üye ülkeler turunda Romada talya Babakan Giuseppe Conte ile Babakanlk Saray Chigide bir araya geldi. kili, ba baa görümelerine geçmeden önce ortak basn açklamas yapt.

Babakan Conte, von der Leyene, AByi vatandalarna daha da yaknlatrmas gerektiini söyleyeceini belirterek, Avrupay daha etkili klmalyz. Vatandalarn taleplerine nasl somut ve yeterli çözümler sunacan bilen bir Avrupaya kendimizi daha fazla adamak zorundayz. talya, bu deiimde barol oynamak istiyor. ifadesini kulland.

Conte, bata talya olmak üzere ktann güneyini yeniden harekete geçirmeleri gerektiine iaret ederek, bu konuda hem ABnin desteini hem de ABden güçlü bir ekonomik portföy sunmasn beklediklerini dile getirdi.

AB üyesi devletlerin düzensiz göç ve snma bavurularnda, üye ülkelerin nasl bir uygulamada bulunacaklarn belirleyen Dublin Anlamasn da gündeme getiren Conte, Dublin Anlamasnn en uygun ekilde deitirilmesi gerekiyor. Göç aknlar sadece ilk var ülkesi olan ülkelerin omzuna yüklenemez. diye konutu.

- Yeni bir anlama önermek istiyorum

Ursula von der Leyen de talyann ABde önemli rol oynadn ifade ederek, yeni komisyonun izleyecei yolu tartmak ve sorunlara sürdürülebilir çözümler bulmak için Romaya geldiini aktard.

Von der Leyen, bakan olarak ilk amacnn Avrupadaki kuzey-güney ve küçük-büyük ülkeler eklindeki bölünmelerin üstesinden gelmek olduunu ifade etti.

Corafi konumu itibaryla, düzensiz göç konusuyla en çok uraan ülkelerden talyaya bu hususta önemli mesajlar veren von der Leyen, unlar söyledi:

Düzensiz göç ve iltica konularnda yeni bir anlama önermek istiyorum. Yeni bir çözüme ihtiyacmz var. Prosedürlerimizin etkili ama ayn zamanda insani olmasn istiyoruz. Bu kolay bir i deil ancak hepimiz kolay bir çözüm olmadn anladk. Yük paylamn yeniden gözden geçirmek gerekiyor. talya, spanya ve Yunanistann corafi durumu ortada. Dayanmay temin etmek esastr ancak bu asla tek tarafl bir süreç deil.

AB Komisyonunun yeni bakan, iklim deiikliiyle mücadelede Avrupa olarak daha hrsl admlar atmalar gerektiini de kaydetti.

Von der Leyen, AB Komisyonu Bakan olarak görevine 1 Kasmda balayacak.

Ana Sayfaya Git