ABD'li siyasetçiler İsrail ve Filistin'i ziyaret edecek

ABD Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Steny Hoyer ve Demokrat vekillerden oluşan heyetin, İsrail ve Batı Şeria'yı ziyaret edeceği belirtildi.

Haberler 07.08.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Temsilciler Meclisi çounluk Lideri Steny Hoyer ve Demokrat vekillerden oluan bir heyetin, ABD-srail ilikileri ve uluslararas güvenlik kapsamnda srail ve Bat eriay ziyaret edecei bildirildi.

Temsilciler Meclisinin resmi internet sayfasnda yer alan açklamada, Hoyer ve beraberindeki heyetin, 5-11 Austos tarihlerinde srailde olaca ifade edildi.

Hoyer ve dier vekillerin srail Babakan Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbas da dahil olmak üzere yetkililerle görüecekleri belirtildi.

ABDL SYABSETCLER ORTADOUDA

Ziyarete ilikin deerlendirmesine yer verilen Hoyer, srailin Orta Douda yüzletii tehditleri daha iyi anlamak ve ABD-srail ilikilerini tasdik etmek için çok sayda vekille sraile gitmekten mutluluk duyduklarn ifade etti.

Hoyer, Bölgeyi ilk elden görmek ve önemli srailli ve Filistinli liderlerle görümek, bizlere hem kendi ulusal çkarlarmz hem de küresel güvenlik için hayati önem tayan bir bölge hakknda fikir verecek. deerlendirmesinde bulundu.

Program kapsamnda Filistinli i adamlar, srailli sivil toplum kurulular ve aktivistlerle de görümeler yaplaca kaydedildi.

Ziyaretin bamsz ve kar amac gütmeyen bir kurulu olarak tanmlanan Amerikan-srail Eitim Vakf tarafndan finanse edildii bilgisi verildi.

Ana Sayfaya Git