Afrin'de DEAŞ'lıları bırakan terör örgütü sivilleri alıkoyuyor

PYD/PKK, TSK ve ÖSO'ya karşı savaştırmak üzere DEAŞ'lıları serbest bıraktığı Afrin'de binden fazla masum sivili hapishanelerde tutuyor

Haberler 26.01.2018 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PYD/PKKnn Suriye-Türkiye snrndaki Afrinde hapsettii binden fazla masum sivil, özgürlüklerine kavuaca günü bekliyor.

AA muhabirinin Afrindeki güvenilir yerel kaynaklardan ald bilgiye göre, PYD/PKK, bölgede siyasi muhalif olarak bilinen Kürt ve Araplar ile çatmalardan kaçarken bölgede alkonulan çok sayda sivilin özgürlüklerine pranga vurdu.

Terör örgütü, masum sivilleri, Afrinin Raco ve Cinderes beldelerindeki hapishanelerinin yan sra yer altna gizlenmi hücre benzeri yerlerde tutuyor.

Herhangi bir gerekçe gösterilmeden hapishanelerde tutulan sivillerin saysnn bin 100 civarnda olduu tahmin ediliyor.

çok sayda sivil, terör örgütü tarafndan ar ikencelere varan kötü muameleye maruz kalyor.

- kencelerin en ar Kürt muhaliflere

Kaynaklar, örgütün hapishanelerinde, Humus, dlib, Halep illerinin yan sra Afrin bölgesinden de çok sayda örgüt muhalifi Kürt ve Arap bulunduunu aktard.

Terör örgütünün, alkonulanlarn bir ksmna, onlar ömür boyu hapse mahkum ettiini söyledii belirtildi.

Örgüt, hapishanelerde en ar ikencelerini ise Kürt muhaliflere uyguluyor.

- Giriimler sonuçsuz

Suriyeli muhalif dernek ve gruplarn, sivillerin serbest braklmas için u ana kadar yapt giriimler ise sonuçsuz kald.

Suriyede insani diplomasi çalmalar yürüten avukat Fehid Musa, geçen nisandan beri örgütle görümeler yürüttüklerini ancak PYD/PKKnn alkoymalar için herhangi bir gerekçe sunmadn söyledi.

Musa, örgütün elinde binden fazla masum sivilin bulunduunu dorularken, konuya ilikin detaylarn yer ald bir dosyay, Birlemi Milletler bünyesindeki örgütler, Kazakistann bakenti Astanadaki görümelere katlan heyetlerle sivil toplum kurulularna sunduklarn ifade etti.

PYD/PKK, Türk Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Afrine yönelik Zeytin Dal Harekat nedeniyle hapishanelerde tuttuu DEAl teröristleri, TSK ve Özgür Suriye Ordusuna kar savamalar artyla serbest brakmt.

Ana Sayfaya Git