Al Sani ailesi üyesi Şeyh Abdullah'ın BAE'de "alıkonulduğu" iddiası

Ailesi, Şeyh Abdullah'ın BAE'de "alıkonulduğu ve ve seyahatinin engellendiği" yönünde şikayette bulundu.

Haberler 16.01.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Katarda iktidardaki Al Sani ailesi üyelerinden eyh Abdullah bin Alinin Birleik Arap Emirliklerinde (BAE) alkonulduu ve seyahatinin engellendii yönünde ailesinin ikayette bulunduu bildirildi.

Katar nsan Haklar Ulusal Komitesinden yaplan yazl açklamada, eyh Abdullahn BAEde alkonulduu ve seyahatinin engellendiine dair ailesinden ikayet aldklar belirtildi.

Bu durumun tüm uluslararas insan haklar sözlemeleri ile normlarna aykr olduu vurgulanan açklamada, eyh Abdullahn hayatndan BAE yönetiminin sorumlu olduu ifade edildi.

eyh Abdullahn BAEde alkonulduu iddias

Açklamada ayrca komitenin, Birlemi Milletler (BM) nsan Haklar Yüksek Komiserliine bu ihlalleri hzl bir ekilde bildirdii ve eyh Abdullahn serbest braklmas ve kendisine koruma salanmas için harekete geçmesini talep ettii aktarld.

Katarda iktidarda bulunan Al Sani ailesi üyelerinden eyh Abdullah, dün El Cezire televizyonunda yaynlanan bir video kaydnda, Abu Dabi Veliaht eyh Muhammed bin Zayid tarafndan misafir edildikten sonra alkonulduunu iddia etmiti.

BAE bu iddiay yalanlarken, Doha yönetimi ise konuyu yakndan izlediklerini duyurmutu.

BAE Dileri ve Uluslararas birlii Bakanlndan bir yetkili de eyh Abdullah, BAEde kendi talebi üzerine misafir olarak bulundu. Katar hükümetinin uygulad kstlamalarn ardndan BAEye snd. Kendisi memnuniyet ve cömertlikle kabul edilmesinin ardndan misafirperverlik ve koruma gördü. ifadesini kullanmt.

Ana Sayfaya Git