Almanya'daki saldırıdan yaralı kurtuldu: ‘İlk gördüğü kişinin başına sıktı…'

Almanya'da meydana gelen ırkçı saldırıdan yaralı olarak kurtulan Muhammet isimli Türk vatandaşı o anları anlattı. Muhammet, ‘Saldırganı içeri girerken gördüm. Yan taraftakilere ateş açıp bize yöneldi. İlk gördüğü kişinin başına sıktı, sonra hepimize sıktı' ifadelerini kullandı.

Haberler 21.02.2020 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Almanyada meydana gelen ve 9 kurban canndan eden rkç saldrdan yaral kurtulan Muhammet isimli Türk vatanda, yaananlar anlatt.

Dokuz kurbandan beinin Türk olduu saldrdan yaral kurtulan Muhammet, çeri girer girmez yan taraftakilere ate açp bize yöneldi. Yemek yiyorduk, ilk gördüü kiinin bana skt. Sonra hepimize skt diyerek yaadklarn anlatt.

Almanyada tüm dünyay sallayan bir katliam yaand. Hanau kentinde gece saatlerinde 2 kafeye düzenlenen silahl saldrda, aralarnda Türklerin de bulunduu 9 kii hayatn kaybetti. Özel harekat timinin düzenledii operasyonda, saldry gerçekletirdii belirtilen ar sac terörist 43 yandaki Tobias R. ve 72 yandaki annesi evinde ölü bulundu. Saldrgan Tobias Rnin, avclk belgesi olduu ve ardnda bir mektup ile video brakt kaydedildi.

Görgü tanklar, Heumarkt Mahallesindeki nargile kafeye gerçekletirilen ilk saldrda sekiz dokuz el silah sesi duyulduunu aktard. Midnight isimli nargile barna girip ate açan saldrgan, daha sonra kentin Kesselstadt mahallesindeki baka bir mekana yöneldi.

Koyu renkli bir araçla yaklak 2,5 kilometre mesafe kat eden saldrgan, Kesselstadt mahallesindeki bir baka nargile kafede silahn yeniden ateledi. Olay yerine polisler gelirken, sosyal medyada yaynlanan video kaydnda onlarca ambulansn yer almas dikkat çekti. lk açklamada sekiz kiinin saldrgann silahndan çkan kurunlarla yaamn yitirdii duyuruldu. Saatler sonra yarallardan birinin daha hayatn kaybetmesiyle can kayb 9 oldu.

YARALI OLARAK KURTULAN TÜRK O ANLARI ANLATTI

Saldrdan yaral halde kurtulan Muhammet isimli bir Türk, Arena Bar isimli mekanda elenirken dardan be alt el silah sesi duyduunu anlatt. Muhammet, Sonra saldrgan içeri girerken gördüm. Yan taraftakilere ate açp bize yöneldi. Yemek yiyorduk, ilk gördüü kiinin bana skt. Sonra hepimize skt. Duvarn arkasna saklandm, kaçarken omzumdan vuruldum. Yere dütüümde altmda bir baka yaral daha vard. Bu srada biri daha üzerime yld. Bakalar da yine üstümüze dütü. Altmdaki yaral bana Kardeim, dilimi hissedemiyorum, nefes alamyorum dedi.

Ana Sayfaya Git