"Arap topraklarının çatışma alanı olması kabul edilemez"

Tunus Cumhurbaşkanı Baci Kaid es-Sibsi, "Arap topraklarının bölgesel ve uluslararası çatışma alanı haline getirilmesi ve terörün önde gelen bölgeleri arasında yer alması kabul edilemez." dedi.

Haberler 01.04.2019 - 11:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arap Birlii Zirvesinde konuan Tunus Cumhurbakan Baci Kaid es-Sibsi, Araplarn meselelerinin Arap ortak çalma çerçevesi dnda ele alnmas ve yönetilmesinin kabul edilemeyeceini söyledi.

Terörizmin dünyadaki en büyük güvenlik tehdidi olduunu ve kapsaml bir ekilde mücadele edilmesi gerektiinin altn çizen Sibsi, Arap topraklarnn çatma alan haline getirilmesi ve terörün önde gelen bölgeleri arasnda yer almas kabul edilemez. Bölgedeki tüm krizlerden kurtulmak ertelenemez acil bir zorunluluk. Uluslararas topluma dünyada istikrar salamann yolunun Filistinden geçtii mesaj vermelidir. diye konutu.

Sibsi ayrca, Golan tepelerinin uluslararas arenada igal altndaki Arap topra olarak tanndn da hatrlatt.

- Ürdün Kralndan da Filistin vurgusu

Ürdün Kral 2. Abdullah ise Filistinde çözüm olmadan bölgede güvenlik, istikrar ve refahn salanamayacan söyledi.

Zirvede konuan Abdullah, Filistin meselesinin Araplarn vicdanndaki öncelikli mesele olmaya devam ettiini belirterek, Filistin halknn, Arap bar giriimi ve uluslararas kararlara dayanan iki devletli çözüm çerçevesinde bakenti Dou Kudüs olan, 1967 snrlarnda bamsz bir devlet kurma özlemlerini karlayan adil ve kalc bir çözüm bulunmadan bölgede güvenlik, istikrar ve refah olmayacak. ifadelerini kulland.

Ürdünün, Kudüsün tarihini ve kimliini deitirme amaçl kutsal mekanlar hedef alan ihlallere kar üzerine düeni yapmaya devam edeceini vurgulayan Abdullah, Irak ve Suriyedeki sorunlara da siyasi çözüm getirilmesi gerektiini vurgulad.

Arap Birlii Liderler Zirvesinin 30. toplants bugün Tunusta 13 liderin katlmyla balad.

Ana Sayfaya Git